Kabinet bevestigt: basisscholen na de meivakantie weer open

21.04.2020 17:15
kinderen_basisschool_minder_les

De basisscholen, kinderopvang, de buitenschoolse opvang en het speciaal onderwijs in Nederland gaan open op 11 mei. Ook worden de regels om te sporten voor kinderen en jongeren versoepeld. Dat meldt president Mark Rutte zojuist in een persconferentie. 

De overige maatregelen – de sluiting van restaurants en cafés en ook de bezoekregeling voor de verzorgingstehuizen – worden tot 20 mei verlengd.

 

‘Minder snel besmet’

Het openen van de basisscholen gebeurt niet in één keer: de kinderen gaan de helft van de tijd naar school zodat de groepen gehalveerd worden, maar wel wordt per school gekeken wat de beste manier is. De kinderopvang en buitenschoolse opvang moeten het beleid van de basisscholen volgen. Rutte: “Uit alle gegevens blijkt dat jonge kinderen minder snel besmet raken en dat het ziekterisico voor deze groep gering is.” Het voortgezet onderwijs moet zich vanaf 1 juni voorbereiden op een ‘anderhalve meter-school’.

 

Lees ook
Samengestelde gezinnen in tijden van corona: ‘Mijn ex en ik zitten na jaren eindelijk op één lijn’ >

 

Sporten

Kinderen tot 12 jaar kunnen weer in groepsverband met elkaar sporten zonder anderhalve meter afstand van elkaar te houden, maar officiële wedstrijden gaan niet door. Jongeren tussen de 12 en 18 mogen ook weer naar sportclubs, maar moeten zich wel blijven houden aan de anderhalve meter-regel. Ouders mogen niet langs de lijn staan en er moet thuis worden gedoucht. 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook