Inspiratie nodig? Déze dingen kun je dit weekend allemaal doen

17.04.2020 09:32
deze dingen doen dit weekend Beeld: Shutterstock

Nieuw weekend, nieuw lijstje, dus alsjeblieft: hier zijn acht leuke dingen die je de komende dagen met je kind kunt doen.

Bijen tellen

Wist je dat tachtig procent van al onze eetbare gewassen door bijen wordt bestoven? Dat is veel, maar helaas wordt ruim de helft van alle bijensoorten bedreigd.

Je kunt de experts die onderzoek doen naar bijen een handje helpen door dit weekend mee te doen met de Nationale Bijentelling. Hoe? Heel simpel: hier download je een telformulier en een bijengidsje waarmee je twintig verschillende soorten bijen en hommels kunt herkennen. 

Ook leuk: maak samen met je kind een bijenhotel of een zaadbommetje voor in je tuin, zodat je de bijen aan voedsel helpt.
 

Keukenhof bezoeken

Virtueel, natuurlijk. Op de socials van de Keukenhof verschijnen drie keer per week mooie video’s waarbij je onder meer een 360 graden tour kunt maken. Kunnen we toch die prachtige tulpen, hyacinten en andere kleurrijke bloemen zien. 
 

Spelen en knutselen

Hoe boetseer je een leeuw van Play Doh? En met welk bakkunsten tover je een Peppa Pig-cake op tafel? De antwoorden vind je op de site van speelbedrijf Hasbro.

Onder het mom Bring Home The Fun posten ze er allerlei leuke speltips, challenges en knutselideeën om kinderen én hun ouders in tijden van corona thuis te vermaken.
 

Beluister de podcast van Kek Mama

Voor als je ‘m vorige week hebt gemist: de nieuwste aflevering van onze Kek Mama Podcast, over het ouderschap in coronatijd. Hoe vermaken wij onze kinderen thuis en durven we opa en oma nog te laten oppassen?

Je beluistert de podcast onder meer via Spotify en YouTube.

 

Lees ook:
Dít kun je allemaal doen nu je binnen moet blijven >

 

Beleef de Lente

Heerlijk rustgevend én interessant: het liefdesleven volgen van de ooievaar, merel, koolmees en andere vogels. Daarvoor hoef je niet met een verrekijker op pad – relax op de bank en zet één van de live-camera’s van de Vogelbescherming aan. Wanneer spot je het eerste ei?
 

Geniet van een huiskamerconcert

Pak er een biertje en wat borrelhapjes bij en geniet van een liveconcert in je huiskamer. Via de socials van Grolsch kun je vanaf 15 april optredens zien van onder meer Nielson, Miss Montreal, Diggy Dex en ‘De Mol’ Rob Dekay. Hun podium: een lege kroeg, als ode aan de horeca.
 

Doe leuke natuurspelletjes

Waterbeestjes zoeken in de sloot, een ketting vlechten van madeliefjes of schaduwtikkertje spelen: met de doekaarten van Staatsbosbeheer ontdek je de natuur op een heel andere manier. Gewoon in je eigen tuin of in het park. Download de opdrachten hier.
 

Volg de panda’s in Ouwehands Dierenpark

De dierentuin kun je nu niet bezoeken, maar je kunt wel gewoon op de hoogte blijven van hoe het de reuzenpanda’s in Ouwehands Dierenpark vergaat. Elke week wordt er een Pandajournaal geüpload waarbij een dierverzorgster de leukste weetjes over Wu Wen en Xing Ya vertelt. Zo zou Wu Wen drachtig zijn, maar is dat inmiddels bevestigd?

 

 

Nog meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!