In samenwerking met Kek Mama

Influencer Ajla: ‘Mijn kinderen geven veel speelgoed weg aan kindjes die het minder hebben’

23.10.2022 16:32
ajla poppen

De één houdt van prinsessen en zachte tinten, de ander loopt het liefst in luipaardprint en bonte verzameling van kleuren: het blijkt soms een behoorlijke uitdaging om twee compleet verschillende dochters te hebben. Toch vindt influencer en ondernemer Ajla van der Wal-Draganovic het belangrijk dat ze altijd zichzelf kunnen zijn.

“Natuurlijk denk ik wanneer Nika (7) en Nova (6) iets uit de kast trekken weleens: ‘Jémig, wat hebben jullie nu aan?’, maar ingrijpen doe ik niet. Ze moeten hun eigen persoonlijkheid kunnen ontwikkelen, en daar hoort het kiezen van een eigen stijl ook bij.”

Hun eigen fantasiewereld

Vooral tijdens het spelen met hun poppen merkt Ajla dat haar dochters zo verschillend zijn. “Nika gaat voor de prinsessentypes met lange, blonde haren. Nova kiest daarentegen juist voor excentrieke poppen met gekleurde kapsels. Je ziet ze dan volledig verdwijnen in hun eigen fantasiewereldje – heerlijk.”

Diva

Daarnaast vindt Ajla het mooi om te zien dat ze, ondanks dat hun karakters zo verschillen, zo goed met elkaar zijn. “Nika is heel rustig, lief en zorgzaam. Ze kijkt de kat uit de boom, denkt veel aan anderen en heeft een vast vriendinnengroepje. Nova daarentegen is onze echte diva. Ze staat haar mannetje, wil het liefst met oudere meiden omgaan en kan nogal eens haar zin doordrammen. Je zou denken dat dit weleens zorgt voor onenigheid, maar ze zijn fantastische zussen voor elkaar. Ze vullen elkaar aan met hun verschillen.”

Speelgoed

Toch hebben Ajla’s dochters één ding wél gemeen: al vanaf jonge leeftijd willen ze kinderen helpen die het minder hebben dan zij – iets wat Ajla erg belangrijk vindt. “Mijn kinderen hebben heel veel speelgoed, dus als ze iets nieuws krijgen, wil ik eerst dat ze iets ouds weggeven. Eens in de zoveel tijd lopen we daarom al het speelgoed langs en doen we in dozen waar ze niet meer mee spelen. En toegegeven: dat gaat ze heel goed af. Laatst kwam Nika zelfs uit zichzelf met een rugtasje aanzetten: ‘Mama, deze wil ik ook weggeven!’ Ze doen makkelijk afstand van spullen als ze weten dat het goed terecht komt.”

‘Zijn ze stout geweest?’

Ook tijdens de feestdagen probeert Ajla haar kinderen mee te geven dat cadeaus niet vanzelfsprekend zijn. “‘Zijn ze dan stout geweest?’, vragen ze als ik vertel dat niet alle kindjes iets in hun schoen krijgen. ‘Nee’, zeg ik dan. ‘Sommige papa’s en mama’s hebben minder geld en kunnen Sinterklaas dan niet goed helpen’. Ze staan dan meteen met hun oude speelgoed in de aanslag. En dat maakt mij een trotse moeder.”

Of jouw kind nu net als Nika houdt van jurken en rokjes of zich comfortabeler voelt in een jeans: de dolls van L.O.L. Surprise! bevestigen met hun outfits dat iedereen moet kunnen zijn wie ze willen zijn. Weten welke pop het beste bij jouw kind past? Door de diversiteit in huidskleuren, persoonlijkheden en passies is er altijd wel een pop waar-ie zich mee kan identificeren. Benieuwd naar de hele collectie? Bekijk alle dolls en accessoires hier.