IKEA maakt knuffels van kindertekeningen

18.11.2016 09:38
Beeld: IKEA Beeld: IKEA

Sommige kindertekeningen zijn zo goed gelukt dat ze meer verdienen dan een ereplaats boven het bed of op de koelkast. IKEA komt met een heel cool idee. De Zweedse keten maakte knuffels van kindertekeningen.

Een roze uil met bril, een zonnetje met de grootste glimlach ooit en een kruising tussen een kikker en een aap zijn nog maar een selectie uit de creatieve collectie van IKEA. De collectie genaamd SAGOSKATT biedt creaties die alleen een kind had kunnen bedenken. De input komt van 10 tekenaars van 5 tot 9 jaar oud. Uit maar liefst 50,000 inzendingen zijn hun designs gekozen om in de schappen te liggen. De fantasierijke pluchebeesten zijn van 20 november tot 24 december te koop in vestigingen wereldwijd. Een euro van de opbrengst wordt verdeeld onder zes goede doelen, namelijk: Handicap International, Room to Read, Save the Children, Special Olympics, UNICEF en War Child.

Vast goed oefenen

Het is niet de eerste keer dat IKEA kinderen de kans geeft om hun designs tot leven te wekken. Vorig jaar ging de eer naar tien andere kinderen. Als je nu nog even goed oefent met je kind, ligt die creatie misschien volgend jaar in de schappen. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de tekeningen van je kind op een andere manier tot levensecht te maken, zoals deze vader deed.

Bron Boredpanda