Híermee wil de EU ervoor zorgen dat ouders hun kind niet achterlaten in een snikhete auto

26.08.2019 09:10
eu-ouders-kinderen-achterlaten-snikhete-auto

Kinderen die ’s zomers worden achtergelaten in een te hete auto: het lijkt de afgelopen jaren schering en inslag. Met een inventief systeem wil de Europese Unie hier nu verandering in brengen.

Kwalijk

Hoeveel mensen er in Europa omkomen door oververhitting in de auto wordt niet bijgehouden, maar alleen al in Amerika stond de teller vorig jaar op 52. Meestal worden kinderen per ongeluk achtergelaten, maar er zijn ook ouders die de hitte in de auto onderschatten en denken dat ze wel ‘even vlug’ boodschappen kunnen doen. Enorm kwalijk, vindt de Europese Commissie. En daarom willen zij dat systemen die ouders attent maken op de aanwezigheid van kinderen op de achterbank, verplicht stellen. 

 

Lees ook
‘Ik liet mijn kind achter in een snikhete auto’ >

 

Waarschuwing

Het systeem werkt simpel: zijn de achterdeuren vlak voor of na het starten van de auto geopend? Dan hoor je als bestuurder een alarmtoon en zie je op je dashboard ‘look in rear seat’ staan. Je kunt deze melding wegklikken door op ‘OK’ te drukken en je kind uit de auto te halen. Druk je niet op deze knop, dan wordt er een sensor in het plafond geactiveerd. Als deze beweging ziet, gaat er een alarm af. Overigens is dit systeem ook heel goed te gebruiken bij honden.

Bron: AD.nl

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van fijne aanbiedingen.