Grappig: 4x zo zien kinderen het werk van hun moeder

29.06.2017 09:28
grappig-kinderen-werk-moeder

Moeders achter het fornuis en vaders de hele week op kantoor? Zo ziet de rolverdeling er alláng niet meer uit: in een rapport van de Belastingdienst en het ministerie van Sociale Zaken staat dat het aantal werkende vrouwen zelfs op het hoogste niveau ligt sinds 2012.

En daarom stelde het ministerie, in samenwerking met de Club van Relaxte Moeders, kinderen de vraag: ‘Hoe werkt mama?’. Met deze grappige tekeningen als resultaat.

 

Tekening Stan (4 jaar)

Moeder Jacqueline: “Ik werk op kantoor als acceptant transportverzekeringen. Stan zegt: Mama, achter het bureau kijk je wat boos en bij de koffieautomaat heb ik een vrolijk gezicht gedaan, want jij houdt zo van koffie.”

 

Tekening Morris (8 jaar)

Moeder Mirjam: “Links zie je mij op kantoor (Ministerie van Financiën) met de schatkist naast mijn bureau en rechts het kantoor van papa, maar daar gebeurt geloof ik niet zoveel.”

 

Lees ook
Ouders die allebei parttime werken, houden meer geld over >

 

Tekening Zoë (5 jaar)

Moeder Loes: “Ik ben gymdocent. Kinderen hangen aan de ringen, eentje klimt in het klimrek, iemand zit op de bank en natuurlijk zijn er ballen. Oh ja, en de finishing touch: ik heb nagellak. Dit heb ik nooit, maar zou ze dus duidelijk wel willen.”

 

Tekening Anouk

Moeder Yvette: “Ik werk als communicatieadviseur maar het lukt me maar niet om goed uit te leggen aan mijn dochter Anouk wat dat precies betekent. Haar samenvatting komt telkens weer op hetzelfde neer: Dus jij zit eigenlijk gewoon de hele dag achter de computer.”