In samenwerking met Kek Mama

Getest: de nieuwe fitnessgame van Nintendo Switch

07.11.2019 09:38

Beeld: Nintendo. De afgebeelde personen en de getoonde uitspraken van hettestpanel.nl hebben geen betrekking op elkaar. 

Naar de sportschool gaan kan nogal een uitdaging zijn met je drukke gezinsleven. Handig: met de game Ring Fit Adventure kun je makkelijk thuis trainen. Het testpanel, bestaande uit tien vrouwen, ging ermee aan de slag.

En met succes: 9 op de 10 testers zou waarschijnlijk tot zeker waarschijnlijk Ring Fit Adventure aanbevelen aan andere Nintendo Switch gebruikers. 

 

“Het is een goede workout. Leuk voor iedereen, want alles is in te stellen naar ieders kunnen. Man, kind (5 jaar) en ik hebben het met veel plezier gespeeld. Ik kreeg ook echt flinke spierpijn, vooral in mijn armen. Als je dit regelmatig speelt, hoef je niet meer naar de sportschool. Door de spelelementen ben je snel lang aan het sporten, zonder dat je het door hebt.” – Elma (37)

 

“Ik merkte dat ik spierpijn kreeg. En vooral na het rennen van een lang parcours met veel trappen, water en loopbanden was ik aardig aan het zweten. Super ook dat er een hartslagmeter in zit, zodat je kunt zien hoe uitdagend het level was.” – Bregje (39)

 

“Na het spelen voelde ik zeker de spieren die ik gebruikt had. Omdat je ook veel met je benen bezig bent (op de plaats joggen) begin je op een gegeven moment toch wel te zweten. Je moet je bij bepaalde oefeningen ook echt inspannen. Na het spelen voelde ik mij wel goed.” – Serena (33)

 

“Je bent echt bezig met bewegen. Dit ontbreekt vaak bij andere games. Daarnaast een goede uitleg en leuk om dit te doen door middel van een avontuur.” – Anneloes (25)

 

Wat is het?

Ring Fit Adventure, de nieuwe game voor Nintendo Switch, is fitness en een avontuur in één. Staat de Nintendo Switch toch al in huis (misschien voor de kinderen), dan is dit de perfecte manier om lekker actief te zijn. Ook voor jou. Je gebruikt je hele lichaam om de game te besturen en de spiergroepen te trainen die jij zelf wilt. Hiervoor zijn twee accessoires bij de game inbegrepen; de Ring-Con en een beenband. Je krijgt een inschatting van je hartslag, het aantal verbrande calorieën en overige statistieken.

Family time & eigen fitnessprogramma

In deze game ga je al joggend (letterlijk) door een avontuur waar je allerlei fitnessoefeningen moet doen om verder te komen. Of kies je voor minigames, een persoonlijk fitnessprogramma of losse oefeningen per spiergroep. De ‘minigames’ zijn perfect als je even snel wat kracht- of yoga-oefeningen wilt doen. Je kunt de RingCon en beenband instellen op elke niveau en kracht, waardoor je kinderen om de beurt mee kunnen doen. Vooral leuk om om de beurt elkaars highscores proberen te verbeteren. Samen spelen én lekker bewegen om fit te worden: twee vliegen in één klap.

 

Ook thuis fit worden? Kijk op Nintendo.nl

– Onderzoek uitgevoerd door hettestpanel.nl, onder 10 vrouwen, oktober 2019.