In samenwerking met Kek Mama

Geef de nostalgie van BABY born door aan je kind

19.10.2023 08:14

Mijn grootste droom als klein meisje was, wie kent haar niet, de BABY born pop. Na maanden wachten werd deze droom werkelijkheid toen de pop uit de zak van Sinterklaas werd getoverd. Mijn dag kon niet meer stuk! Ik raakte zo gehecht aan mijn pop, dat mijn moeder het ding al die jaren heeft bewaard. Toen mijn dochter Pip afgelopen mei twee jaar werd, kreeg zij na ruim 30 jaar mijn beste vriendin van vroeger cadeau. En inmiddels is onze Zapf familie thuis verder uitgebreid.

Sinds de jongens naar school gaan is Pip het grootste gedeelte van de dag zonder haar broers. Natuurlijk heeft ze de liefste oppassen, grootouders en papa of mama, maar dat is toch anders dan een vriendje. Vriendschap is ontzettend belangrijk voor kinderen. Gelukkig is daar nu naast  mijn oude lievelingspop ook BABY born Beer om de dagen zonder broers of andere vriendjes mee te vullen. Als echte poppenmoeder nam kleine Pip de beer meteen onder haar hoede en waren ze onafscheidelijk. 

Beste vriendjes

Knuffels en poppen zijn voor kinderen levensechte wezens. Zo grappig om te horen dat Pip hele verhalen vertelde aan haar nieuwste aanwinst. Af en toe vang ik flarden van de gesprekken op. De knikkende ‘oké’ of ‘ja’ erachteraan maakt het gesprek tussen kind en beer compleet. Dat BABY born Beer weinig over de plannen van Pip te zeggen heeft neem ik voor lief. 

Pip neemt BABY born Beer de hele dag mee op pad. Door de bewegende armen en benen kunnen Pip en Beer gezamenlijk zitten en is het voor haar makkelijk om Beer aan- en uit te kleden. Beer past zelfs de kleertjes van de BABY born pop. Pip en Beer zijn de hele dag samen: bij het aankleden, de jongens uit school halen, zelfs bij het naar de wc gaan de BABY born Beer was aan Pips zijde. En natuurlijk heeft Beer nu een vaste plek in het bed van Pip waar ze arm in arm als beste vriendjes in slaap vallen. 

Even rust. Tot Pip de volgende ochtend alweer vroeg naast mijn bed staat te springen met de woorden “Kom Beerie!” Klaar om samen nieuwe avonturen te beleven.

Dit lieve vriendje ook in huis halen? De BABY born Beer koop je hier!

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Zapf Creation.