Effe rust: dít zijn de leukste podcasts voor kinderen

03.02.2022 13:36

Terwijl jij naar de nieuwste Kek Mama-podcast luistert, zit je kind aan de buis – eh, koptelefoon – gekluisterd met een eigen podcast. Met déze leuke podcasts zijn je kinderen voorlopig wel even zoet.

Zitten ze voor de afwisseling even niet voor een beeldscherm. Ook wel lekker, toch?

 

Leukste podcasts voor kinderen

Dat podcasts niet alleen voor volwassenen zijn, bewijst het enorme aanbod van kinder- en familiepodcasts. Van interessante weetjes tot herkenbare verhalen en mysterieuze sprookjes. Je hoeft niet meer op onderzoek uit, want we zetten de leukste podcasts voor kinderen op een rij.

 

Zin in Zappelin

In korte afleveringen van maximaal negen minuten vertelt acteur Soy Kroon peuters en kleuters over de avonturen van Zappie en zijn vriendjes.

 

Ezelsoren

Ezel Huug en Albert de sprinkhaan zien elkaar elke dag onder de appelboom. Aan de hand van avonturen bespreken ze hoe geluk voelt, of er domme vragen bestaan en of er een baas van de wereld is. Voor kinderen van 3 tot 10 jaar.  

 

BonteHond

Deze podcast – gemaakt voor én (mede) door kinderen – laat je kroost op een laagdrempelige manier kennismaken met maatschappelijke thema’s. Onder begeleiding van theatermakers praten kinderen bijvoorbeeld over vrijheid, eenzaamheid en Keti Koti.

 

Wetenschapje

Is jouw kind een wetenschapper in de dop? Dan krijgt-ie geen genoeg van deze Belgische podcast. Een wetenschapper geeft antwoord op brandende vragen als: hoe hard knalde de oerknal en kan een robot verliefd worden? Voor kinderen vanaf 8 jaar.

 

Lees ook
‘Laat je kind zichzelf eens wat vaker vervelen’ >

 

NOS Jeugdjournaal

Wat doe je als je huisdier doodgaat? Krijg je een gevangenisstraf krijgen als je een snoepje steelt? En wat kun je doen tegen klimaatverandering? Deze podcast van het Jeugdjournaal is perfect voor nieuwsgierige aagjes van 9 tot 12 jaar.

 

Luisteravonturen

Van klassieke sprookjes zoals Roodkapje tot nieuwe avonturen: in Luisteravonturen worden verhalen zó mooi en spannend verteld dat je wel moet blijven luisteren.

 

PeuterPodcast

Luisteren naar een podcast hoef je niet zittend te doen. De PeuterPodcast daagt kinderen juist uit om te bewegen. Maar wel terwijl ze luisteren naar verhaaltjes over herkenbare onderwerpen, zoals ziek zijn, boodschappen doen en op het potje gaan.

 

Apennoten de podcast

Uit de Apennotenkist komt niet alleen muziek, maar ook héél veel avontuur. Een vrolijke, muzikale podcast waar je kleuter binnen no time aan verslaafd is.  

 

 

Op de hoogte blijven van de nieuwste Kek Mama-podcast? Volg ons op Facebook.