Hartstikke lastig om een goede en originele naam voor je baby te vinden. Het Zwitserse bedrijf Erfolgswelle speelt daar handig op in. In ruil voor een financiële bijdrage bedenken zij een babynaam voor je.
Lees verder onder de advertentie
Je moet er wel je portemonnee voor trekken, want voor maar liefst € 25.000 (!) bedenkt het team van Erfolgswelle in drie weken de perfecte babynaam. Voor dat geld krijg je dan wel een unieke naam waar nog niemand van heeft gehoord.
Lees verder onder de advertentie
Betekenis en klank
Bij het verzinnen van een naam let het bedrijf ook op de klank, het ritme, de betekenis, de herkomst, de geschiedenis en de culturele achtergrond van je familie. Ook kijken ze of er een goede match is met je achternaam.
Lees verder onder de advertentie
Alternatief
Voor wie z’n € 25.000 liever anders besteedt: er staan natuurlijk ook talloze babynamen in de welbekende naamboekjes. Of Tinder er lekker met je partner op los om de juiste kindernaam te vinden.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.