Julia en Sem zijn de populairste kindernamen van het eerste half jaar van 2016. Dat staat in het overzicht kindernamen dat de Sociale Verzekeringsbank elk kwartaal uitgeeft.
Lees verder onder de advertentie
Het eerste halfjaar van 2016 werden er 330 Sems geboren. Bijna had Sem het verloren van Noah trouwens, want daar zijn er 328 van. Ook Daan is populair, met 324 keer. In het eerste kwartaal stond Max nog op de tweede plaats, maar die is inmiddels gezakt naar de vijfde plaats. Mees daarentegen gaat als een speer. In 2015 stond die nog op de 22ste plaats en nu al op de twaalfde.
Lees verder onder de advertentie
Voor meisjes zijn Julia (326), Sophie (323) en Anna (321) het populairst. Net als Max, daalde Emma, die jarenlang in de top 3 stond, naar een vijfde plaats. Nieuw in de top 20 is Isa. Die naam stond in het eerste kwartaal van 2016 namelijk nog niet in de lijst.
Top 10 jongensnamen eerste halfjaar 2016
1. Sem 2. Noah 3. Daan 4. Milan 5. Max 6. Lucas 7. Liam 8. Luuk 9. Finn 10. Levi
Top 10 meisjesnamen eerste halfjaar 2016
1. Julia 2. Sophie 3. Anna 4. Tess 5. Emma 6. Sara 7. Zoë 8. Evi 9. Mila 10. Eva
Je zou denken dat volwassenen met een hoge functie en flink salaris allemaal begonnen met een bibliotheekkaart op hun tweede en elke avond luisterden naar literaire meesterwerken bij het zachte licht van een nachtlampje. Dat zit toch anders.
Mijn dochter leert praten. Ik vind het werkelijk een van de schattigste fases tot nu toe. Die brabbelende dreumes die allemaal grappige dingen zegt: het is om van te smelten. Het levert alleen ook weleens gênante situaties op.
Een zwangerschap is al spannend genoeg, maar voor de Britse Lucy en haar man Adam werd het een ware achtbaan. Hun baby Rafferty kwam niet één, maar twee keer ter wereld.
Je denkt dat je iemand in huis haalt om op je kinderen te passen, maar intussen wordt je voorraadkast geplunderd en verdwijnen er sieraden. Wat begon als een klein vermoeden, groeide bij Carla uit tot een regelrechte mini-detectivezaak.
Iedereen kent er wel een: een verwend kind. En niemand van ons vindt verwende kinderen leuk, toch? We willen dus ook zeker niet dat ónze kinderen ineens verwend gedrag gaan vertonen.