Nog geen jeugdpuist te bekennen, maar wel al miljoenen volgers (en euro’s op hun bankrekening): deze kindvloggers zijn nu al echte zakenlui. En hartstikke leuk om naar te kijken.
Lees verder onder de advertentie
Ryan Toysreview – 20 miljoen abonnees
Dit jongetje uit Amerika is pas 9 jaar, maar kan zich nu al de best verdienende YouTube-ster ter wereld noemen: hij harkt in een jaar dik 19 miljoen euro binnen. Hoe? Door samen met z’n ouders speelgoed te testen – zo simpel kan het zijn.
Kids’ Toys – 2,5 miljoen volgers
Ook Quincy Faye en Laurice hebben met miljoenen volgers op hun kanaal niets te klagen. Zij testen net als Ryan speelgoed, maar focussen zich meer op spul voor (volgens de makers) meisjes.
Is jouw kind gamegek? Dan weet hij of zij ongetwijfeld wie EthanGamer is. Hij speelt vooral Roblox, Minecraft en mobiele spelletjes op de iPad en neemt zijn volgers hierin mee.
HUGO – 67.880 abonnees
De Nederlandse Hugo (15) timmert ook al lekker aan de weg. Hij uploadt video’s over van alles en nog wat: van een smoothie-challenge tot straatinterviews.
Clonny Games – 347.130 abonnees
Ook in Nederland hebben we een gamevlogger: Dante alias Clonny. Verder vind je op zijn kanaal unboxings, challenges, parodieën en top 10-lijstjes.
Bibi – 550.000 abonnees
Met video’s over knutselen en kokkerellen heeft dit tienjarige meisje al dik een half miljoen volgers binnengehaald. Ook is ze dit jaar uitgeroepen tot winnaar van de Social Vlogger Top 100.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.