Dit zijn de leukste kerstknutsels om te maken met een peuter

19.12.2019 14:31
leukste kerstknutsels peuter Beeld: Shutterstock

Inspiratie nodig voor de kerstvakantie? Check dit lijstje met de leukste knutselwerkjes voor in de kerstboom of op de kinderkamer.

Je eigen kerstboom

Wil je kind ook een kerstboompje op z’n kamer? Die knutsel je van papier met behulp van deze video heel eenvoudig in elkaar. Geen naalden op de vloer of ballen die kapot kunnen vallen: je kind blij en jij blij.

 

Kerstkrans

Een mooie eyecatcher voor aan de voordeur of op de deur van de kinderkamer. Veel heb je er ook niet voor nodig: schaar, papier en lijm. Een kind kan de was doen.

 

Sneeuwpop

Lege wc-rolletjes: ze komen niet alleen handig van pas bij het maken van een Sinterklaas-surprise, ook met kerst kan je kind zich er aan de knutseltafel helemaal mee uitleven. Leuk zijn bijvoorbeeld deze sneeuwpoppen van Juf Jannie. En met de afwerking kan je je kind natuurlijk een handje helpen.

 

Lees ook:
Knutselen zonder troep doe je zó >

 

Kerstkaarten

Hoezo een appje of berichtje op Facebook? Een kerstkaart versturen is nog steeds het allerleukste, zeker als je die samen met je kind maakt. In deze video legt Annemijn uit hoe je verschillende kerstkaarten kunt knutselen, bijvoorbeeld met linten en rolletjes gekleurd papier. Kies een leuke uit en plakken maar.

 

Servetten

Deze video komt goed van pas als je je kind wilt betrekken bij de voorbereidingen van het kerstdiner. Er wordt namelijk stap voor stap uitgelegd hoe je een servet moet vouwen om een bijzondere vorm te krijgen: een kerstengel. Staat niet alleen mooi op de borden, je kind is ook even zoet terwijl jij de laatste hand legt aan de gerechten.

 

Lampionnen

Papier, splitpennen, een waxinelichtje op batterij en de standaard knutselspullen: meer heb je niet nodig voor deze leuke kerstlampionnen. Zet ze in de woonkamer of nog leuker, hang ze bij de voordeur.

 

Meer tips? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >