Dít zijn de leukste 1 april-grappen van 2020 voor kinderen

01.04.2020 13:02
1_april-grappen_kinderen

Alle scholen zijn dicht, maar dat betekent niet dat de 1 april-grappen voor kinderen ook geskipt moeten worden. Want er mag best nog een beetje gelachen worden. 


Moppentekort

‘De moppenpagina is de populairste pagina van Kidsweek én de best bezochte pagina op Kidsweek.nl', zo staat op de kindersite. ‘Maar de moppenpoel droogt helaas op en daarom luiden we de noodklok. Vanaf nu kun je alleen moppen lezen als je er eerst zelf eentje opstuurt.' Dan zou er bij kinderen wel een belletje moeten gaan rinkelen denk je, maar nee: ze zijn er massaal in getrapt, want er zijn bijna 900 moppen ingestuurd.

 

Schoolfotograaf in de tuin

Daar sta je dan, met je gekamde haren.

 

Lees ook
9x grappen die je op 1 april kunt uithalen bij je kind >

 

Huiswerk tegen het raam

Afgelopen zondag kregen alle leerlingen van groep 7 van de Paus Johannesschool in Sint Pancras een berichtje: of ze hun huiswerk tegen het raam wilden plakken. Zo konden leraren tijdens een fietsrondje controleren of het huiswerk wel echt was gemaakt. “Ze moesten gisteren voor 11 uur een foto sturen van hun werk en het adres erbij, zodat we vast de route konden maken”, vertelt juf Karen aan AD. “Er zijn slechts twee leerlingen die hebben gevraagd of het een 1 april grap is.” Overigens is de Paus Johannesschool niet de enige die deze grap uithaalde: op social media worden ook leerlingen van andere scholen opgeroepen hun huiswerk via het raam te laten zien.

 

Schone slaapkamers

Er circuleert online een brief van ‘Ministerie van Schone Zaken'. Hierin worden kinderen opgeroepen hun slaapkamer schoon te maken. ‘Omdat de inspecteur niet zelf bij iedereen langs kan komen, vragen we u om de kinderen een foto naar hun eigen juf(fen) of meester(s)te laten sturen.' Of er ook massaal gehoor is gegeven aan de oproep, is niet bekend.

 

Digitale luizenscanner

Scholen zijn dicht en dus kan het luizenpluizen niet doorgaan. Daar hebben verschillende basisscholen wat op gevonden: de digitale luizenscanner. Het enige wat de kinderen hoeven te doen, is hun hoofd voor de scan te houden. Hij is leuk. 

 

Brief van minister

De Sint Nicolaasschool in Haren stuurde groep 8-leerlingen een zogenaamde brief van minister Arie Slob (Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media). Hierin stond dat het coronavirus te onderdrukken is als je met je andere hersenhelft gaat werken. De kinderen moesten voor het onderzoek een zin oplezen. En ouders mochten het filmen, natuurlijk. ‘TPARTEG PARG EZED NI KJILEKKAM LEEH NEB KI' Bron: RTV Noord

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >