In samenwerking met Kek Mama

Dit nemen Nederlanders steeds vaker mee uit de supermarkt

13.07.2021 13:49

Waar dierlijk vlees vroeger het middelpunt van zo goed als elke maaltijd was, maakt dat nu steeds vaker plaats voor een plantaardig alternatief. 

 

 

Ongeveer een derde van de bevolking is afgelopen jaar ook minder vlees gaan eten. Een half procent is zelfs helemaal gestopt met het eten van vlees, blijkt uit het onderzoek van het Centraal Bureau voor Statistiek (CBS). Vooral jongeren kiezen bewuster wat ze eten.

In Nederland worden vleesvervangers al jaren populairder. Geen enkele Europeaan eet zoveel vegan en vegetarisch vlees als de Nederlanders, wijst een studie onder elf Europese landen uit. Bij maar liefst 54 procent van de Nederlanders staan er elke maand een of meerdere vleesvervangers op tafel. 

Daarnaast kiezen we niet alleen vaker dan andere Europeanen voor een vleesalternatief, we voeren ook de ranglijst aan wat betreft onze uitgaven aan vleesvervangers zoals plantaardige burgers en vegetarisch vlees. 

Vegetarische barbecue in trek

Momenten waarop veel vlees wordt gegeten, bijvoorbeeld tijdens een barbecue, kunnen tegenwoordig heel gemakkelijk anders ingevuld worden. Er liggen ook steeds vaker vegetarische en veganistische producten op de grill. 

“Het idee dat je alleen kunt barbecuen met vlees van dieren is een cliché”, volgens barbecuekoning Jord Althuizen. Hij creëerde daarom 16 vegetarische barbecue-gerechten om je vingers bij af te likken. 

‘Het nieuwe vleesch’ op de barbecue

De Vegetarische Slager heeft een ruim assortiment aan vegetarisch en vegan vlees waarmee je de lekkerste gerechten van de barbecue op tafel zet. Bijvoorbeeld de Kipstuckjes, waarmee je de lekkerste saté maakt of de Ereburger: een sappige vegan premium burger met de perfecte structuur en smaack. Hiermee verover je zo de harten van alle vleesliefhebbers tijdens de volgende barbecue. Bekijk hier het heerlijke recept van de Ereburger met de knapperige rösti en frisse salsa. 

Meer vegetarische barbecuerecepten

Smaakt dit naar meer en wil je ook andere vegetarische barbecuegerechten proberen? Kijk voor de 16 heerlijke barbecue-recepten van Jord Althuizen op de website van De Vegetarische Slager en doe inspiratie op voor je volgende barbecue. Beleef zelf dat een avondje grillen minstens zo lekker en gezellig is met het nieuwe vleesch. 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >