Dit Nederlandse meisje (3) heeft honderduizenden volgers (én een eigen manager)

17.10.2019 13:34
quenisha_qiana_instagram

Waar de gemiddelde Instagrammer hooguit twintig likes op een post krijgt, harkt de driejarige Quenisha Qiana er zomaar duizenden binnen. Niet zo gek ook met dik 350.000 volgers.

Het begon allemaal in 2017, toen moeder Sunisa Instagram ontdekte. “Ik maakte foto’s van hoe Quenisha eruitzag. Ze werden steeds vaker gedeeld, vooral door Amerikanen. Hierdoor werd het groter en groter en ineens wilden merken hun kleding naar ons opsturen”, vertelt ze aan Editie NL.

 

Spaarpot

Een fijne bijkomstigheid voor Sunisa, maar nog belangrijker vindt ze dat haar dochter er plezier in heeft: “Als ze het niet leuk had gevonden, dan was ik ermee gestopt. Het is altijd op een speelse manier gegaan.” Nu, twee jaar later, is het meisje wereldberoemd, heeft ze een eigen manager en verdient ze een leuk zakcentje – dat volgens moeder Sunisa regelrecht in de spaarpot van Quenisha gaat.

 

Lees ook
5x moeder doet Instagram van sterren hilarisch na >

 

‘Grijs gebied’

Wel een kanttekening: doordat Quenisha geld verdient, kan de vraag rijzen of er sprake is van kinderarbeid. Hoogleraar mediaopvoeding Peter Nikken van de Erasmus Universiteit noemt het een ‘grijs gebied’. “Ik denk dat wanneer er financiële belangen in het spel komen, je het als arbeid kan zien. Maar het blijft vaag wat wel en niet mag op sociale media. Het is sowieso een stuk lastiger te controleren.”

Bron: Editie NL

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

1 or 2 ? ????

Een bericht gedeeld door Quenisha Qiana ? Official (@quenisha.qiana) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Happy girl ?❤️

Een bericht gedeeld door Quenisha Qiana ? Official (@quenisha.qiana) op

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Who’s ready for the winter ????‍♀️ Twinset from @reindersjm

Een bericht gedeeld door Quenisha Qiana ? Official (@quenisha.qiana) op

 

 

Meer Kek Mama? Schrijf je in voor de nieuwsbrief en krijg elke week het laatste nieuws, persoonlijke verhalen, fijne (uit)tips en grappige fotoseries in je mailbox >