In samenwerking met Kek Mama

Dirty talk: ‘plots zat ik óók he-le-maal onder!’ (met deze tip voorkom je een lekkende luier)

31.05.2023 13:06

Met een baby in huis vliegen de luiers er doorheen. Je hebt de kleine net verschoond, maar wat ruik én hoor je? Weer een explosie in die schattige kleine luier. Heb jij een spuitluier of ander doorlek-drama al meegemaakt? Je bent niet de enige. Deze Kek Mama lezeressen vertellen hun (soms hilarische) verhaal. En wist je dat er fijne én betaalbare luiers zijn die gewoon een betrouwbare oplossing bieden? Lees snel verder!

Eerste hulp bij poep-ongelukjes

Oh wat kan jouw baby toch poepen! En soms zelfs in overvloed. De darmen van je baby zijn nog volop in ontwikkeling. De poep kan daarom de ene keer anders van kleur en consistentie zijn dan de andere. Daarbij spelen verkoudheidsvirussen en doorkomende tandjes ook nog eens een rol. Die kunnen allemaal invloed hebben op de ontlasting van je kleintje. Elke baby (en dus, jij) krijgt natuurlijk vroeg of laat ook te maken met overstromende luiers. Hierbij komt de ontlasting er met meer kracht dan normaal uit en is vaak ook wat dunner. Zo loopt het makkelijk uit de luier en zit je kleintje, en misschien jij ook, plots he-le-maal onder. 

Wat helpt?

Natuurlijk kies jij voor je kindje graag de beste, zachte en goed zittende luier. Een luier die goed aansluit om lekken te voorkomen, die je kind goed droog en comfortabel houdt én zo goedkoop mogelijk is. Kruidvat luiers al geprobeerd? Hier vind je allerlei opties die je kunnen helpen tegen het doorlek-leed. In de Kruidvat NewBorn luiers (maat 1 en 2) zit bijvoorbeeld een capture pocket. Een soort opvangnetje in de luier. Dit netje vangt de poep op en houdt de ontlasting in de luier. En dat scheelt een hoop viezigheid en was. Kruidvat NewBorn luiers hebben zelfs een handig plasalarm. Een indicator laat je precies zien wanneer het tijd is voor een nieuwe luier. Zo ga je er gerust op uit. En met Kruidvat Pure & Soft luiers komt de huid van je kleintje alleen in aanraking met heerlijk zachte materialen van natuurlijke oorsprong. Fijn voor de kinderhuid en de luier houdt je kind dag en nacht droog. Zo maak je een fijne én goede keuze ook nog eens heel voordelig.

‘De hond greep de luier en zette het op een rennen!’

Alyssa: ‘Mijn man, onze dochter van acht maanden en ik waren in de auto onderweg naar mijn schoonouders, toen onze dochter plotseling volledig overstuur raakte. We besloten om te stoppen op een parkeerplaats bij een tankstation. Bij het openen van het portier zag ik het meteen: haar broek, shirt, romper en zelfs een deel van haar ruggetje zat onder de poep. Hallo spuitluier! Het was die dag erg mooi weer en uit praktisch oogpunt besloten we haar met een verschoningsmatje op het (vrij afgelegen) gras te verschonen. Plotseling voelde ik iets tegen mijn arm duwen en zag dat er een Deense Dog (geen grap!) naast mij stond en druk zat te snuffelen. Een man kwam aangelopen en probeerde zijn hond terug te fluiten. In een reflex pakte ik mijn dochter op, omdat ik bang was dat de hond op haar zou gaan staan. En dat was maar goed ook. De hond blafte en pakte de luier (die nog open was voor de billendoekjes) en ging als een bezetene ervandoor. Zijn baasje rende er al schreeuwend achteraan en wij zaten met open mond te kijken. We hebben onze dochter daarna snel verder verschoond en mijn man heeft het baasje geholpen om de hond terug te lokken naar hun auto. De hond zat volledig onder de babypoep. We hebben ze nog een stapel toetendoeken gegeven en zijn daarna verder gereden. Als we nu bij een tankstation stoppen moeten we er nog altijd aan denken.”

‘Het zonnetje op ons gezicht en aroma van de poepbroek in onze neus’

Yvonne: ‘Een aantal weken geleden gingen Loek (1,5) en ik op de fiets bij het padellen van papa kijken. We moesten een beetje haasten, omdat we anders te laat kwamen. Dus hup, snel wat spullen in de rugzak gegooid en op de fiets. Op tijd om nog een half uurtje bij papa te kunnen kijken. Na afloop lopen we terug naar de fiets. Bijna bij de fiets aangekomen zegt Loek: ‘Oh, poepie’. Nou dan weet je het wel. Om hem nu een half uur met zijn volle broek op de fiets te laten zitten, vond ik geen optie, dus snel op zoek naar een wc. In het bijgebouwtje was wel een toilet, maar geen verschoningsruimte. De vloer zag er niet al te schoon uit, maar goed; het moet maar. Ik legde mijn jas op de grond als verschoningskussen. Schoenen uit, broekje naar beneden en op dat moment zag ik dat het foute boel was. De poep pruttelt gezellig uit de zijkanten van zijn luier. Romper vies, broek vies, mijn jas vies en die lucht! Ik graai in mijn rugzak naar de frisse billendoekjes. ‘Ik had ze er toch in gedaan? Shit!’ Ik spring op en pak de wc-rol. Hem helemaal uitkleden zie ik in die krappe ruimte op de vieze grond niet zitten. Ik veeg alles zo goed en zo kwaad als het gaat schoon en trek zijn broek weer omhoog. De terugweg genoten van het zonnetje op ons gezicht en de aroma van de poepbroek in onze neus. Thuis maar gelijk onder de douche.’

Lekker droog hoeft ook niet duur te zijn

Met een baby komt doorlekken vaak voor. Maar niet met de kwalitatieve luiers van Kruidvat. Wist je trouwens dat Kruidvat luiers de meest verkochte luiers in Nederland zijn? Niet voor niets dus. Waarom geld uitgeven aan duurdere luiers? De Kruidvat NewBorn luiers maat 1 & 2 zijn in Nederland en België ook nog eens uitgeroepen tot huismerkproduct van het jaar 2023. Perfecte bescherming en houdt jouw baby’tje heerlijk droog.

Meer weten? Ga dan naar: kruidvat.nl