Deze zangeres doet aan ‘unschooling’: haar kinderen mogen zelf kiezen wat ze leren

24.04.2020 23:34
basisschool-mogen-kinderen-niet-trakteren

De kinderen van zangeres Alanis Morissette zitten niet op school en krijgen ook thuis geen leerboeken onder hun neus geduwd. Zij mogen helemaal zélf bepalen wat ze leren. 

“Als mijn dochter in plaats van magneetjes plakken liever een boom omhakt, dan doen we dat”, zegt ze in een openhartig interview met Health. “Ik kijk constant naar waar hun interesses liggen en daar gaan we dieper op in.”

 

Lees ook
Jongen (8) houdt moeder voor de gek met dít briefje over thuisonderwijs >

 

‘Heftig’

Alanis’ kinderen van 8, 3 en 8 maanden leren niet op vaste tijdstippen en hoeven daarom niet met strikte agenda’s te werken. Fijn, maar ook weleens pittig. Want hierdoor zijn ze nooit ‘klaar’.  “Als mijn zoon in bed ineens drie interessante vragen stelt, zeg ik niet: ‘Ah, we praten er morgen wel over’. Unschooling gaat 24/7 door”, aldus Alanis. “Veel mensen die ik dit vertel, zouden het ook willen doen, maar zeggen dat ze het om verschillende redenen niet kunnen. En dat snap ik ook, want het is heftig.”

Het hele interview lees je hier

 

Meer Kek Mama? Neem nu een abonnement en profiteer van een geweldige aanbieding: 8 nummers én een Studio Noos-tas voor maar € 49,95!