In samenwerking met Kek Mama

Déze app is handig als je kinderopvangtoeslag ontvangt

28.04.2021 08:19

Als je werkt of studeert en je kinderen gaan naar de opvang heb je misschien recht op kinderopvangtoeslag. Dat is een vergoeding voor de opvang van jouw kind, zodat jij kunt werken of studeren. Ontvang jij kinderopvangtoeslag? De app Kinderopvangtoeslag helpt je om je gegevens voor de kinderopvangtoeslag altijd up-to-date te houden. Overzichtelijk, snel en eenvoudig je gegevens wijzigen, waar je ook bent! Sinds de introductie in juli zijn er al ruim 250.000 wijzigingen via de app doorgegeven.

 

 

Download

Download de app Kinderopvangtoeslag gratis in de App store of de Google Play store. Met deze handige app kan je op elk moment makkelijk en snel je gegevens inzien en in veel gevallen ook meteen wijzigen. Door de veranderingen in je situatie altijd meteen door te geven aan Belastingdienst/Toeslagen, ontvang je de toeslag waar je recht op hebt. Niet te veel en niet te weinig. 

Checken maar 

De toeslag die je maandelijks krijgt, is een voorschot. Het bedrag hangt af van hoe je situatie er dat jaar naar verwachting uitziet. Als er gedurende het jaar iets verandert in je werk-of privésituatie, bijvoorbeeld je inkomen of het aantal kinderopvanguren dat je afneemt, heeft dat invloed op de hoogte van je kinderopvangtoeslag. Check daarom regelmatig via de app of je gegevens nog actueel zijn en wijzig zo nodig meteen.

Reminder

Heb je een wisselend inkomen of een wisselend aantal opvanguren? Zet dan voor elk kwartaal een reminder in je agenda om je gegevens te checken en zo nodig aan te passen.

In een jaar kan veel veranderen

Verandert er iets in jouw situatie? Geef het meteen door via de app Kinderopvangtoeslag of via Mijn Toeslagen op toeslagen.nl.  Dan ontvang je de toeslag war je recht op hebt. Niet te veel en niet te weinig

Meer informatie

Meer weten over kinderopvangtoeslag of de app? Ga naar toeslagen.nl/kinderopvangtoeslag