Een kind loopt in de zomervakantie zó een brandwond op, blijkt uit onderzoek. Daarom roepen plastisch chirurgen en de Brandwonden Stichting ouders op hun kinderen deze periode extra in de gaten te houden.
Lees verder onder de advertentie
Nieuwsgierig
Bijna een kwart van de patiënten met brandwonden is jonger dan vijf jaar: kinderen van die leeftijd zijn nieuwsgierig, maar zien nog geen gevaren. Een ongeluk zit hierdoor in een klein hoekje. Vooral ’s zomers, met korte mouwtjes, een barbecue, (gloeiendheet) stilstaand water in de tuinslang en een kopje thee op een wankel campingtafeltje, lopen kinderen grotere kans op een brandwond. Ook de steeds populairdere gelbranders, vuurkorven en sfeerhaarden leiden tot meer ongelukken.
“Veel mensen zijn zich niet bewust van de extra risico’s in de zomer”, zegt plastisch chirurg Sandra Jongen van het Martiniziekenhuis in Groningen. “Soms moeten wij meerdere huidtransplantaties en reconstructie-operaties uitvoeren totdat een kind is uitgegroeid en de volwassen leeftijd heeft bereikt.” Gaat het toch mis? Dan vind je hier de belangrijkste tips.
Bron: dvhn.nl
Lees verder onder de advertentie
Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.