brandwonden-zomervakantie

Een kind loopt in de zomervakantie zó een brandwond op, blijkt uit onderzoek. Daarom roepen plastisch chirurgen en de Brandwonden Stichting ouders op hun kinderen deze periode extra in de gaten te houden.

Nieuwsgierig

Bijna een kwart van de patiënten met brandwonden is jonger dan vijf jaar: kinderen van die leeftijd zijn nieuwsgierig, maar zien nog geen gevaren. Een ongeluk zit hierdoor in een klein hoekje. Vooral 's zomers, met korte mouwtjes, een barbecue, (gloeiendheet) stilstaand water in de tuinslang en een kopje thee op een wankel campingtafeltje, lopen kinderen grotere kans op een brandwond. Ook de steeds populairdere gelbranders, vuurkorven en sfeerhaarden leiden tot meer ongelukken. 

 

Lees ook
Brandwonden verzorgen bij kinderen: hoe doe je dat? >

Article continues after the ad

 

'Niet bewust van risico's'

"Veel mensen zijn zich niet bewust van de extra risico’s in de zomer", zegt plastisch chirurg Sandra Jongen van het Martiniziekenhuis in Groningen. "Soms moeten wij meerdere huidtransplantaties en reconstructie-operaties uitvoeren totdat een kind is uitgegroeid en de volwassen leeftijd heeft bereikt." Gaat het toch mis? Dan vind je hier de belangrijkste tips.

Bron: dvhn.nl

 

Meer tips? Volg Kek Mama op Facebook.