In samenwerking met Kek Mama

“Cocoonen met Sam is het lekkerste moment van de dag ”

31.03.2021 09:32

Mirjam (30, stewardess) woont samen met Lars (32) en is moeder van Sam (10 maanden). Toen haar verlof was afgelopen en ze weer aan het werk ging, besloot ze borstvoeding in combinatie met flesvoeding te gaan proberen.

Aan de borst

“Ik vond het fijn om Sam borstvoeding te geven. Best een wonder en ook een geruststelling dat hij op die manier al het ‘goeds’ binnenkrijgt. Omdat het zo lekker ging, werd ik van de gedachte om op den duur af te bouwen best zenuwachtig.

Nieuwe periode

Toen Sam zes maanden was, begon ik weer met werken. Omdat mijn werktijden zeer onregelmatig zijn en er vaak wat stress bij komt kijken, liep mijn melkproductie wat terug. Ik vind het daarom fijn om hier en daar af te kunnen wisselen met opvolgmelk. Ook mijn man kan het op die manier even overnemen en ik kan een extra flesje meegeven aan de opvang. Dat geeft mij rust en zelfvertrouwen. 

Rust in de tent

Deze combinatie vind ik fijn. Mijn favoriete moment is in de avondvoeding: hét moment voor Sam en mij. Er is nog altijd niets beter dan samen met Sammie in ons cocon.”

Gaat jouw baby over van borstvoeding naar opvolgmelk?

Moedermelk bevat alle voedingsstoffen die je kindje nodig heeft om te groeien en te ontwikkelen en is daarom de beste voeding voor je baby.  Als je na overleg met je consultatiebureau of arts besluit (deels) over te stappen op flesvoeding is er Nutrilon Prefea Opvolgmelk. Deze opvolgmelk met melkvet is speciaal ontwikkeld voor de overgang van borst- naar flesvoeding en is daarom goed te gebruiken in combinatie met borstvoeding. Het bevat een mix van vezels GOS/IcFOS, 3’GL en 2’FL oligosacharides, en vitamine C en D*. Deze vitamines ondersteunen het immuunsysteem van je kindje. Daarnaast bevat het omega 3 (DHA)*. 

 

                                 

* zoals alle opvolgmelk

Tot de leeftijd van 6 maanden is borstvoeding de belangrijkste voeding.

KOAG/KAG-nr. 379-0321-6721

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >