Kinderen op je bruiloft? Met deze tips vervelen ze zich geen moment

20.10.2022 10:05
kinderen bruiloft

Zodra jij je bruiloft gaat plannen zijn er verschillende dingen om over na te denken. Over de gastenlijst bijvoorbeeld. En nodig je dan alleen de koppels uit of ook hun kinderen? Kinderen op een bruiloft zijn misschien uitdagend, maar kunnen ook voor veel plezier zorgen. Mits je goed nadenkt over de activiteiten voor op jouw grote dag.

Want dat er iets geregeld moet worden, dat is een ding dat zeker is. Ze moeten de hele dag in de gaten gehouden worden en vermaak is dan superbelangrijk. Niets vervelender dan kinderen die zich vervelen en handenbindertjes worden, misschien wel precies op het moment dat jullie gaan proosten. Gelukkig zijn er veel activiteiten die je kunt organiseren om het voor de kleine gasten ook een geweldig feest te maken.

Springkussen

Een springkussen valt áltijd in de smaak bij jong en oud. Bij verschillende trouwlocaties heb je genoeg ruimte buiten om een tof springkussen neer te zetten. Enne, het levert ook nog eens heel leuke foto’s op. Misschien wel met het kersverse bruidspaar…

Een entertainer op de bruiloft

Wil je kinderen entertainen op je bruiloft maar weet je niet precies hoe? Kijk eens naar een ballonvouwer, clown, poppenkastspeler of goochelaar. Binnen no time hangen de kinderen aan de lippen van de entertainer en is er voor jullie als volwassenen genoeg tijd om bij te praten.

Verkleedkist

Doe een rondje kringloop, vraag de mensen in je omgeving en kijk wat je zelf nog hebt liggen. Verkleedkleding is een groot succes en een kist gevuld met verschillende pakken zorgt voor wat uurtjes vermaak. Het zorgt ook nog eens voor heerlijke kiekjes in het trouwalbum. Misschien vind je wel ergens trouwkleding?

Een eigen snacktafel

Hoe leuk om de kinderen de vrijheid te geven om zichzelf te vermaken, inclusief het eten en drinken? Met een candy table of een popcornmachine zijn de kinderhanden snel gevuld. Wil je iets met de bruidstaart combineren? Kijk dan eens naar een ruimte waar de kinderen ongestoord cakejes kunnen versieren of aan de slag kunnen met een eigen versierde bruidstaart. Zorg voor limonadetaps, misschien wel een losse ijscokar en serveer pannenkoeken voor lunch.

Foto-opdrachten tijdens het trouwen

Een speurtocht zorgt misschien voor iets te veel hysterie bij de kinderen, maar je kunt ze prima aan het werk zetten met foto-opdrachten. Zet oma op de foto, maak een creatief kiekje van het bruidspaar of fotografeer een bloem van dichtbij. Wil je het nog uitgebreider maken, denk dan eens aan een opdrachtenboek. Spelletjes, kleurplaten en foto’s zorgen geheid voor lang speelplezier.

Lees ook – Samenlevingscontract, geregistreerd partnerschap of trouwen?

Knutsel- en tekentafel

Knutselen en tekenen doet het altijd goed. Dek een mooie tafel, leg deze vol met kleurplaten of kies voor een XXL-kleurplaat, (een rol) tekenpapier, stiften en potloden en laat ze lekker hun gang gaan. Je kunt ook kijken naar kartonnen speelhuizen die de kinderen gedurende de dag kunnen versieren. Een tip: laat de potjes glitters voor deze dag achterwege…

Vooraf een goodiebag voor de kleine bruiloftsgasten

Zodra alle kinderen binnenkomen, krijgen ze een gepersonaliseerde goodiebag. Daar wordt iedereen blij van! Stop hierin een kleurboek, fidget-toy, een doosje potloden, wat snoepjes, een wegwerpcamera, bellenblaas, ballonnen en misschien wel een potje Play-Doh en je hoort ze een paar uur niet meer.

Speelhoek met favoriet speelgoed

Vraag alle ouders om het favoriete speelgoed van hun kind mee te nemen. Creëer een fijne hoek met een tipi-tent, kussens, kleden en een speelgoedkist en laat ze hun gang gaan.

Chillruimte voor de oudere kinderen

Als er genoeg ruimte is op de trouwlocatie, kun je erover nadenken om een chillruimte voor de oudere kinderen op te zetten. Denk hierbij aan heerlijke loungekussens, een tv-scherm, een Netflix-verbinding en misschien zelfs wel een spelcomputer. Er zijn ook air hockey- en voetbaltafels te huur en natuurlijk doet een photobooth het ook altijd goed. Wedden dat de kinderen daar niet meer weg te krijgen zijn?

Oppas op je bruiloft

Komen er best veel kinderen en vind je het lastig om dit allemaal goed te organiseren? Er zijn nanny’s beschikbaar die jou ontzorgen en op de grote dag alle kinderen onder hun hoede nemen. De kinderen worden vermaakt en de ouders hebben heerlijk hun handen vrij.

Let it go

En voor de rest: let it go! Het zijn kinderen, er gebeuren altijd onverwachtse dingen als zij erbij zijn en juist dat zorgt misschien wel voor het grootste plezier en de meest toffe foto’s.

Bron: The Perfect Wedding, Girls of Honour, Ideefabriek.

Nog meer Kek Mama?

Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >