Bang om je kind kwijt te raken op het strand? Dit moet je doen

31.07.2019 22:40
bang-om-kind-kwijt-te-raken-op-strand

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 63 procent van de kinderen tussen de 4 en 6 jaar het telefoonnummer van hun ouders niet uit het hoofd kent. Daar moet verandering in komen, vindt het Rode Kruis. 

Helemaal nu de stranden weer langzaam volstromen. 

 

‘Altijd paraat’

“Kinderen willen weer zo snel mogelijk bij hun ouders zijn, en andersom. Daarom is het belangrijk dat ze weten hoe zij hun ouders moeten bellen”, zegt Astrid Roggen, hoofd Goed Voorbereid bij het Rode Kruis. “Je kunt natuurlijk het telefoonnummer meegeven, op een polsbandje bijvoorbeeld. Maar ook is het heel belangrijk om het samen uit het hoofd te leren, want dan hebben ze het áltijd paraat.”

 

Lees ook
Deze droomstranden hoef je met (bijna) niemand te delen >

 

Afspraken maken

De organisatie adviseert ouders voordat ze naar een drukke plek gaan eerst dingen met hun kind af te spreken. Zorg er bijvoorbeeld voor dat-ie jouw telefoonnummer uit z’n hoofd kent en vertel dat hij of zij altijd met het telefoonnummer naar een medewerker van het festival, pretpark of de dierentuin moet gaan zodat zij jou kunnen bellen. 

 

‘Geef getallen een betekenis’

Vindt jouw kind het lastig om telefoonnummers te onthouden? Dan heeft het Rode Kruis een goeie tip: probeer getallen een betekenis te geven. “Misschien zie je in het tiencijferig nummer wel een belangrijk jaargetal, of een verjaardagsdatum, of het huisnummer van een vriend. Door zo’n ‘haakje’ onthouden ze de overige getallen ook beter. Je kunt het nummer ook op een bepaald melodietje uit je hoofd leren. Oefen dit in de auto, of tijdens het naar school brengen.”

Bron: Rode Kruis

 

Meer Kek Mama lezen? Neem nu een abonnement en profiteer van de leukste aanbiedingen.