Angelie wil minima in Oud-Beijerland verrassen met pietenfeest, maar krijgt amper aanmeldingen

31.10.2023 12:24
vergeten schoen te zetten Sinterklaas Patricia Beeld: Shutterstock

Het is een prachtig initiatief van Angelie Ketting: een pietenfeestje organiseren voor gezinnen uit Oud-Beijerland voor wie dat niet vanzelfsprekend is. Mét cadeaus en lekkernijen. Toch blijkt het vinden van deze gezinnen moeilijker dan gedacht. ‘Komt door schaamte.’

Angelie van Stichting AN verzamelde de afgelopen maanden duizenden sinterklaascadeaus. Het plan? Een pietenfeestje organiseren voor gezinnen in Oud-Beijerland die het niet zo breed hebben.

Mooi initiatief

Op 2 december wil Angelie langs 75 gezinnen, compleet met pieten, cadeaus én lekkernijen. Een sinterklaasfeest is namelijk niet voor iedereen vanzelfsprekend. “Ik ving op dat dorpsgenoten niet genoeg geld hadden om een leuk sinterklaasfeest te vieren,” vertelt ze tegen RTL Nieuws. Het raakt haar dat niet elk kind in december een mooi cadeau krijgt. Inmiddels staat haar loods vol met sinterklaascadeaus. Speelgoed wordt eerst gecontroleerd en schoongemaakt en knuffels worden gewassen. Bedrijven sponsorden banketletters, speculaas en chocoladeletters, en ook de pietenteams staan klaar om de gezinnen te bezoeken.

Op zoek naar gezinnen uit Oud-Beijerland

Ondanks de enorme inzet van Stichting AN en media-aandacht blijven de aanmeldingen achter. Angelie schakelde scholen uit de omgeving in om gezinnen te selecteren die minimaal één kind hebben en zo’n pietenfeest goed kunnen gebruiken. Zij kregen een brief met informatie in de brievenbus. Toch blijkt het moeilijk om de juiste gezinnen te bereiken. “Ik merk dat gezinnen het lastig vinden, ze schamen zich en doen daarom maar niet mee,” zegt Angelie tegen Het Kompas. “Dat vind ik zo erg. Ze hoeven zich namelijk nergens voor te schamen.” Ze roept daarom op: “Ben jij of ken jij een gezin in Oud-Beijerland waar kinderen nog in Sinterklaas geloven, maar waar het niet vanzelfsprekend is dat Sinterklaas gevierd kan worden? Neem dan contact op.” Dat kan door een privéberichtje te sturen naar haar Facebook-pagina of door te bellen naar de Pietentelefoon: 06-13828629. Let op: het initiatief geldt alléén voor gezinnen uit Oud-Beijerland.