‘Als mijn zoon om acht uur niet meer mag gamen, is het huis te klein’

23.06.2022 14:33
videogames kinderen zoveel gamen als ze willen Beeld: Shutterstock

Tuurlijk is er weleens gedoe over schermpjes, maar de meeste moeders zijn stiekem ook dolblij dat die dingen bestaan. Zo ook Aziza (36), moeder van Biton (11) en Jamar (6).

“Als ik geen strikte schermtijden zou hanteren, zou Biton nooit meer achter zijn Xbox vandaan komen. Dus mag hij elke dag anderhalf uur gamen in zijn vrije tijd, en tot niet later dan acht uur ’s avonds, anders slaapt hij niet. Die afspraak is heilig, weet Biton.

Elke dag strijd

En toch is het bijna elke dag weer strijd. Dat hij per se zijn spelletje wil afmaken, dat hij nog tien minuten over had van de vorige dag, dat anderhalf uur te kort is – terwijl ik het al een royaal tijdslot vind, op zijn leeftijd.

“Ik vind anderhalf uur al een royaal tijdslot, op zijn leeftijd”

Nu het zomer is speelt hij gelukkig veel buiten met vrienden. Maar als hij dan om acht uur binnen is en dus niet meer mag gamen, is het huis te klein: hij had zijn schermtijd van die dag nog tegoed.

Lees ook: ‘Gamen slecht voor je kind? Het heeft ook voordelen’ >

Schermtijd

Naar de buitenwereld vertel ik trots over mijn aanpak, maar de dagelijkse strijd laat ik achterwege. Eerlijk gezegd schaam ik me kapot voor de sluipende verslaving van mijn kind.”

Dit artikel staat in Kek Mama 07-2022.

 

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.