Tuurlijk is er weleens gedoe over schermpjes, maar de meeste moeders zijn stiekem ook dolblij dat die dingen bestaan. Zo ook Aziza (36), moeder van Biton (11) en Jamar (6).
Lees verder onder de advertentie
“Als ik geen strikte schermtijden zou hanteren, zou Biton nooit meer achter zijn Xbox vandaan komen. Dus mag hij elke dag anderhalf uur gamen in zijn vrije tijd, en tot niet later dan acht uur ’s avonds, anders slaapt hij niet. Die afspraak is heilig, weet Biton.
Lees verder onder de advertentie
Elke dag strijd
En toch is het bijna elke dag weer strijd. Dat hij per se zijn spelletje wil afmaken, dat hij nog tien minuten over had van de vorige dag, dat anderhalf uur te kort is – terwijl ik het al een royaal tijdslot vind, op zijn leeftijd.
“Ik vind anderhalf uur al een royaal tijdslot, op zijn leeftijd”
Lees verder onder de advertentie
Nu het zomer is speelt hij gelukkig veel buiten met vrienden. Maar als hij dan om acht uur binnen is en dus niet meer mag gamen, is het huis te klein: hij had zijn schermtijd van die dag nog tegoed.
Naar de buitenwereld vertel ik trots over mijn aanpak, maar de dagelijkse strijd laat ik achterwege. Eerlijk gezegd schaam ik me kapot voor de sluipende verslaving van mijn kind.”
Dit artikel staat in Kek Mama 07-2022.Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.