originele-zwangerschapsaankondigingen

Veel babynieuws het afgelopen jaar. En wat is er voor beroemdheden nu mooier om dit op een originele manier met je duizenden volgers te delen? Wij zetten de leukste aankondigingen van de laatste jaren op een rij.

1. Beyoncé

Een klassieker. Met haar nummer Love on Top maakte Beyoncé tijdens de MTV Video Music Awards in 2011 bekend dat ze zwanger was. Beyoncé kennende deed ze dit natuurlijk op een spectaculaire manier. Spoel door naar 04:20 voor het moment.

 

2. Een paar jaar later...

Wel zwanger, niet zwanger: maandenlang gonsde het van de geruchten over een mogelijke zwangerschap en werd de buik van Beyoncé op elke foto nauwlettend in de gaten gehouden. Met deze bijzondere foto maakte ze bekend dat ze zwanger was van een tweeling.

 

3. Chrissy Teigen & John Legend

Model Chrissy Teigen liet via haar Instagram weten dat ze zwanger was. Inmiddels is babydochter Luna geboren. Wij vonden het vooral aandoenlijk dat Chrissy hoopte dat veel mensen haar buik zouden aanraken, zeker omdat het lang heeft geduurd voordat ze zwanger was.

 

4. En nummer twee

Voor de aankondiging hun tweede zwangerschap speelde dochter Luna een belangrijke rol. 

 

it's john's!

Een bericht gedeeld door chrissy teigen (@chrissyteigen) op

 

Lees ook
Deze foto verdient de prijs voor 'zwangerschapsaankondiging van het jaar' >

 

5. Yolanthe Sneijder-Cabau en Wesley Sneijder

Alweer een tijdje geleden, maar deze vergeten we niet snel meer. Wesley Sneijder nam deze pose aan toen hij een gelijkmaker scoorde tijdens de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Hij deed de bal onder zijn shirt en een duim in zijn mond. Ja hoor, Yolanthe was zwanger.

aankondiging zwangerschap

 

6. Doutzen Kroes

We zien wel vaker een naaktfoto van een model voorbij komen, maar deze was wel erg bijzonder. Doutzen maakte met dit kiekje namelijk bekend dat ze zwanger was van haar tweede. Ze schreef: 'dit is geen #throwbackthursday, dit is nu! Zo blij dat we met jullie kunnen delen dat we zwanger zijn'.

 

This is not a #throwbackthursday this is now! So happy to share with you that we are expecting

Een foto die is geplaatst door Doutzen Kroes (@doutzen) op

 

7. Kelly Clarkson

Nog een artiest die tijdens een optreden bekend maakt dat ze zwanger was. Kelly was alleen iets té enthousiast. Het was namelijk helemaal niet de bedoeling om haar zwangerschap op deze manier bekend te maken. Spoel door naar 01:33 voor het moment.

 

8. Kim Kötter en Jaap Reesema

Op Instagram deelde Kim deze lieve video waarin te zien is hoe haar vriend Jaap het woord 'baby' schrijft in het zand. Samen hebben ze al een zoon: Muck.

 

9. Carice van Houten & Guy Pearce

In maart 2016 maakte Carice haar zwangerschap via Twitter bekend. Dit deed ze met de grap 'Ok, I'm ready for your shadowbaby jokes', hiermee verwees ze naar de serie Game of Thrones. Het artikel kan je hier lezen.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

jaloerse peuter
Beeld: Unsplash

Ja, ook peuters kunnen last hebben van het groene monster. Dit zijn de oorzaken van hun jaloezie en zo ga je daarmee om.

Waarom jaloers?

Niets menselijks is onze peuters vreemd. Dus logischerwijs kunnen ze soms flink jaloers worden. Het is een normale menselijke emotie, net als blijdschap of verdriet. Bovendien zijn peuters nog erg op zichzelf gericht. Empathie ontwikkelt zich meestal pas later, peuters kunnen zich nog moeilijk in een ander verplaatsen en gunnen een ander nog niet echt iets. En dus pakken sommige peuters rustig een nieuwe Barbie af van een vriendinnetje, simpelweg omdat ze die mooi vinden en ook willen hebben. Maar jaloezie bij peuters richt zich vooral op de aandacht van ouders. Of eigenlijk: als die aandacht naar een ander kind gaat, bijvoorbeeld als er een nieuw broertje of zusje wordt geboren. Dan kan er een ware concurrentiestrijd losbarsten.

 

Lees ook
KIND: Zo beleeft een peuter verstoppertje >

 

Zo herken je het

Een peuter die geplaagd wordt door jaloezie om jouw aandacht of liefde zal dat soms letterlijk zeggen: ‘Mijn mama! Afblijven!’ Of ze duwen hun concurrenten weg. Maar er zijn ook kinderen die dit minder duidelijk uiten. Sommige peuters gaan zich ineens lastiger gedragen: ze maken iets stuk, huilen om niets of gooien ineens hun theeserviesje door de kamer. Allemaal tekenen aan de wand die erop kunnen wijzen dat er sprake is van het groene monster.

 

Omgaan met jaloezie

Vermoed je jaloezie bij jouw peuter? Ga het gesprek aan en neem deze gevoelens serieus. Want ook jij bent soms een tikkie jaloers op je buurvrouw die voor de vierde keer dit jaar op vakantie gaat, of op die collega die een week na haar bevalling weer maat 36 had. Benoem het gedrag van je peuter: ‘Ik zie dat je het niet leuk vindt dat een ander met jouw speelgoed speelt/ik jouw zusje de fles geef.’ Dan voelt jouw kind zich al gezien en gehoord. Probeer als het enigszins kan je aandacht goed te verdelen en iets leuks in het vooruitzicht te stellen: ‘Straks maak ik een puzzel met jou.’ En realiseer je dat jaloezie een nuttige emotie is. Zo leert jouw peuter rekening te houden met een ander en dingen te delen. Wijze levenslessen, kortom.

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

moeder ik zeg te vaak ja
Beeld: Unsplash

Schrijfster Karen Johnson merkt dat ze te mild is geweest voor haar kinderen. Ze heeft te vaak ‘ja’ gezegd op hun wensen, en daarvoor betaalt ze nu de prijs.

De hel breekt los wanneer Karen, Scary Mommy-schrijfster en moeder van drie kinderen, besluit dat het genoeg is geweest. Haar kinderen mogen even geen nieuwe spullen kopen, óók niet van hun eigen geld. Dat valt niet in goede aarde bij haar kroost. ‘Ik geef toe dat ik mijn kinderen een beetje heb verwend. Ze groeien op in de instant bevrediging en online generatie. Apps worden in een paar seconden gedownload. Online aankopen worden binnen 48 uur bezorgd. Het is tegenwoordig makkelijk om meteen te krijgen wat je wilt.’

 

Omkopen

Karen legt verder uit: ‘Ik ben vaak moe. En daarom zeg ik al snel: ‘Prima, je mag een snack/speelgoedje/spinner terwijl je al 17 spinners hebt’, en ik probeer mijn kinderen om te kopen voor hun medewerking na een lange dag. Maar de meesten van ons zijn schuldig aan het verwennen van hun kinderen, of het nou is om ze stil of blij te houden, of omdat we van ze houden en er moe van worden om altijd een spelbreker te moeten zijn. Maar als ik vervolgens de kelder opruim en de planken bezwijken bijna onder het gewicht van 984 stukken speelgoed die stof staan te verzamelen, dan moet er iets veranderen. Hoe moeilijk ik het ook vind, het wordt tijd dat mijn kinderen hun moeder en vader het woord ‘nee’ horen zeggen.’

 

Lees ook
PERSOONLIJK: 'Ik ben geen slechte moeder, ik doe mijn best' >

 

Krachtig woord

Karen heeft sindsdien het roer omgegooid. Er mogen geen nieuwe spullen worden gekocht zonder eerst iets ouds weg te gooien. Als haar dochter een nieuw knuffelbeest wil, moet een ouder exemplaar eerst het veld ruimen. ‘Ik zeg waarschijnlijk nog steeds vaker ja dan ik nee zeg. Maar ik probeer aan mijn ‘ja’ iets te koppelen: ‘Ja, er mag een vriendje komen spelen, maar dan moet je eerst je kamer opruimen.’ En ik zeg ook vaak ‘nee’. Want er zit kracht in dat woord. En als we aardige, nuttige burgers willen opvoeden die ergens iets om geven, dan moeten onze kinderen dit woord zo nu en dan horen.’

 

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >