7x leuke bordspellen voor kinderen vanaf 6 jaar

16.04.2020 08:42
bordspellen kinderen vanaf 6 jaar

Wie Is Het? en Ganzenbord kennen we nu wel. Daarom op een rij: de zeven leukste, uitdagende bordspellen voor kinderen vanaf zes jaar.

Ticket to Ride: mijn eerste reis

Reken maar dat dit een hit is als je kind gek is op treinen. Bij de juniorvariant van Ticket to Ride moet je kind op een landkaart van Europa verbindingen maken tussen de steden op zijn opdrachtkaarten. Op iedere kaart staan twee plaatsnamen – de speler die als eerste zes bestemmingskaarten behaalt, is de winnaar.
Bestel ‘m hier

Kolonisten van Catan Junior

Het spel voor volwassenen, maar dan met piraten. Als piraat probeer je het eiland te veroveren door forten en schepen te bouwen. De grondstoffen daarvoor kun je verdienen met de dobbelsteen en door te ruilen met andere spelers. Maar let op, want de spookpiraat is ook van de partij om roet in het eten te gooien.
Bestel ‘m hier
 

Spookhuis

Betreed het spookhuis en ontdek welke spoken je allemaal tegenkomt. Probeer zo snel mogelijk een spook en een wapen te vangen. Wie heeft de sterkste zenuwen en is de beste spokenjager?
Bestel ‘m hier

 

Lees ook:
7x spelletjes waar je kind iets van leert >

 

Aladdin en de Wonderlamp

In dit spel speel je met óf tegen elkaar. In het eerste geval neem je het samen op tegen de boze tovenaar Mustafa en speur je naar de vijf magische edelstenen. Speel je tegen elkaar, dan doe je dit ieder voor zich.

Ben je aan de beurt, dan druk je op de Wonderlamp en luister je naar het geluid dat hij geeft. Hoeveel trommelslagen hoor je? Zoveel plaatsen mag je vooruit op het bord. Hoor je een gemene lach, dan is het de beurt aan de tovenaar. De opdrachten die je op de kaarten leest, voer je uit en wie het eerste de vijf edelstenen vindt, is de winnaar.
Bestel ‘m hier

Parking Puzzler

Kruip achter het stuur en vind voor iedere auto in dit spel de juiste plek, met hulp van tips en aanwijzingen in de opdracht. Maar rijd niet te snel, want als je midden op de weg parkeert of op twee plaatsen tegelijk, kun je fluiten naar je rijbewijs.
Bestel ‘m hier

 

Buurman & Buurman

Help de onhandige buurmannen een handje met een stapel klussen die op ze ligt te wachten. Daarbij moet je wel het juiste gereedschap bij elkaar zien te krijgen met de dobbelsteen. De winnaar is de handigste klusser die veertig punten bij elkaar weet te spelen. A Je To!
Bestel ‘m hier

 

Wedden dat je het kan?

Wat is er leuker dan je kind uitdagen en andersom? Elk gezinslid krijgt verschillende opdrachten die hij moet uitvoeren en de andere spelers wedden of hij dit met succes kan uitvoeren of niet. Gokten ze goed, dan winnen zij het ingezette speelgeld dubbel terug. Gok je verkeerd, dan verlies je je inzet.

Per opdracht krijg je maar een aantal seconden de tijd. Hoeveel meisjesnamen kun je noemen met de letter M? En lukt het mama om twintig keer op te drukken in één minuut? Een hilarisch spel, vooral voor fanatieke spelletjesfamilies.
Bestel ‘m hier
 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >