7x leerzame apps voor kleuters

24.04.2020 07:11
leerzame apps kleuters Beeld: Shutterstock

Er zijn talloze apps voor kleuters, maar wel zo fijn als hij er ook nog iets van opsteekt. Daarom verzamelden wij een aantal leuke én leerzame apps voor kinderen tot ongeveer 6 jaar. 

Kleutereiland

Is je kind tussen de 3 en 6 jaar oud en kan hij nog niet goed lezen, dan biedt deze app uitkomst. Vragen, opdrachten en menu’s worden namelijk duidelijk uitgesproken, dus je koter kan helemaal zelf aan de slag om te leren met lezen, tellen en rekenen.

Voor iOS en Android.

Letters schrijven

De app doet voor hoe je een letter of cijfer moet schrijven en daarna mag je kind het zelf proberen. Het voordeel van digitaal schrijven: gaat hij ‘uit’ de letter, dan krijgt hij feedback en moet hij opnieuw beginnen. 

Voor iOS en Android.
 

Lees ook:
5 tips om thuis rekenen te oefenen met je kleuter >

 

Rekenkoning

Optellen, aftrekken, delen: je kind leert de eerste stappen in de rekenwereld met deze app. Hij is leuk vormgegeven in de stijl van de Middeleeuwen en als de puzzels worden opgelost, verzamelt je kind medailles en kan hij Rekenkoning of Koningin worden.

Voor iOS en Android.

 

Jip en Janneke

Het bekendste kleuterduo van ons land gaat met een bolderkar op zoek naar spulletjes voor hun winkeltje. Jouw telg kan kan Jip en Janneke helpen om het winkeltje vol te maken en de spullen daarna te verkopen. Na iedere taak die goed is volbracht, krijgt hij een beloning.

Voor iOS

 

Lego Life

Heb je geen zin in een vloer die bezaaid is met Lego, dan kan je kind zich uitleven met deze digitale variant. Je bouwt er Lego sets en kunt er filmpjes bekijken.

Voor iOS en Android.

 

Dr. Panda 3 Restaurant

In deze leuke app word je kind de baas in z’n eigen restaurant. Hij kiest uit meer dan twintig ingrediënten en gaat dan aan de slag: wordt het een pizza, burger of pasta? Hij leert hoe hij keukenapparaten kan gebruiken en verdient beloningen door steeds mooiere gerechten te maken. Met een beetje geluk onthoudt hij die kennis en word jij straks in het écht getrakteerd op een diner.

Voor iOS en Android.

 

Eerste Engelse woordjes

In dertien thema’s, zoals vervoer, boerderij en het lichaam, leert je kleuter zijn eerste simpele Engelse woordjes. Hij kan verschillende opdrachten doen, waaronder memory en een leuke quiz en leert daarbij de uitspraak en spelling. Hoe schrijf je het Engelse woord voor paard en hoe spreek je de kleur blauw uit?

Voor iOS en Android

 

Nog meer handige tips? Volg ons op Facebook en Instagram.