enge uitspraken kinderen
Beeld: Pexels

Huh, zei je kind dat echt? Het zal je maar gebeuren dat deze uitspraken uit de mond van jouw kinderen komen. Best wel eng, maar later lachen we er vast om.

1. Slaap lekker

"Ik was mijn tweejarige zoon in bed aan het stoppen. Hij zei: 'Vaarwel, papa.' Lacherig antwoordde ik: 'We zeggen welterusten', waarop hij weer reageerde met: 'Weet ik. Maar deze keer zeg ik vaarwel.' Je snapt dat ik die nacht een paar keer ben gaan checken of hij nog in bed lag te slapen."

 

2. Weg ermee

"Mijn dochter van drie stond een tijd te kijken naar haar nieuwe babybroer. Ze draaide zich naar mij toe en zei: 'Papa, het is een monster. We moeten het begraven.'"

 

3. Beetje teveel Sims gespeeld

"Vandaag nog zei mijn vierjarige zoon: 'We leven in een neppe wereld en iemand speelt met ons'. Toen ik vroeg wat hij daar mee bedoelde, werd het pas écht creepy. 'Nou, het lijkt alsof iemand dingen met ons doet, maar dat kunnen we niet zien, want wij zijn op deze wereld en zij niet.'"

 

4. Haha, héél grappig. Niet dus.

"Tijdens een vlucht steeg ons vliegtuig niet al te soepel op. De passagiers bleven er rustig onder - op mijn zoon na. Hij riep keihard: 'We gaan allemaal dood!'"
 

Lees ook
5x enge kindertekeningen >

 

5. Dat heeft ze van iemand anders gehoord. Ja, toch?

"Vorig jaar bleef mijn dochter maar huilen. Ze vertelde mij met een bloedserieus gezicht dat ik doodga op mijn drieëndertigste, net zoals 'opa'. Ik heb haar alleen nooit verteld dat mijn vader op die leeftijd is overleden. En ook niet aan iemand anders waar zij bij was. Ik ben nu 33. Je snapt dat ik dit hele jaar al op mijn hoede ben."

 

6. En bedankt.

"Mijn zesjarige zoon vroeg mijn moeder tijdens het spelen: 'Oma, kun je op je buik gaan liggen?' Dat arme mens doet het en mijn knul gaat op haar kont zitten en springt heen en weer. 'Nu zijn we aan het paren als reptielen!' Je wordt bedankt, Discovery Channel."

 

7. Gevangenis spelen

"Samen met mijn kind en zijn zevenjarige vriendje deden we net of ik in de gevangenis werd gestopt. Ik vroeg: 'Wat heb ik gedaan? Vergeten mijn tanden te poetsen? Is het omdat ik mijn huiswerk niet heb gemaakt?' Zij had toch echt iets anders in gedachten. "Je hebt een drieëntwintigjarige vrouw vermoord, terwijl ze 's ochtends vroeg aan het joggen was.' Dus..."

Bron: Boredpanda
 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

knutselen-halloween-decoraties

Enthousiast gaf je jouw adres op voor de Halloweenroute van school, maar nu het bijna zover is kom je erachter dat je nog niet één pompoen ter decoratie hebt uitgehold. En omdat je het themafeest natuurlijk niet wilt afdoen als iets onbenulligs, hebben wij wat knutseltips voor je.

Zo heb je én originele versiering, en een leuke knutselmiddag met je kind.

 

Pompoen uithollen: zo doe je dat

 

En een spook knutselen...

Gewoon wat rolletjes wit karton aan elkaar rijgen, de bovenkant met touw vastknopen, een paar ogen en een mond erop en klaar ben je. 

 

Nog leuker dan snoep meegeven

 

Of ga voor deze zakjes

 

Lees ook
'En toen vond ik het winnende lot tussen de knutsels'  >

 

Knip een paar vellen in één keer - ben je ook zo klaar

 

Wat je allemaal wel niet kan met een beetje crêpepapier en lijm...

Ps: ook prima te gebruiken met Sint-Maarten.

 

Heftig, maar daar is het Halloween voor...

 

Als ze zich nu geen ongeluk schrikken?

 

Zo simpel kan het dus zijn...

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
leuke binnenspelletjes voor kinderen

Je hebt geen zin om je huispak uit te trekken, je bent moe of regen komt met bakken uit de lucht - er zijn genoeg redenen te bedenken om lekker binnen te blijven. Maar dan moet je je kind natuurlijk ook nog zien te paaien. Daarom: 9 leuke binnenspelletjes voor kinderen.

1. Kranten meppen

Tip vooraf: leg je kleuter eerst uit dat-ie alleen tijdens het spel met een krant mag slaan. (Om te voorkomen hij na het weekend met een krant op z'n klasgenoten in staat te meppen - onze redacteur praat uit ervaring). Enfin: het spelletje is oersimpel. Het hele gezin zit in een kring en in het midden staat de mepper. Die begint door een naam te roepen. Diegene moet zo snel mogelijk een andere naam roepen. Als de mepper je een mep geeft vóórdat je een andere naam hebt gezegd, ben je af.
 

2. Een enorme tekening maken

Het enige wat je nodig hebt: een rol behang en stiften, potloden of verf. Rol het behang uit door de hele woonkamer en maak samen een eindeloze tekening. Of ga erop liggen en laat jezelf omtrekken, ook lachen.
 

3. Koken

Ja, zo simpel kan het zijn. En 't is niet alleen leuk, ook nog enorm leerzaam. Bak samen met je kind een lekkere taart en vertel over de ingrediënten of maak een gezond avondmaal. Zoek van te voren samen een recept uit, zodat je je kind bij de hele reutemeuteut betrekt. Zijn jullie klaar? Nodig opa en oma uit, benoem ze tot jury en je maakt er ook nog een kleine wedstrijd van.
 

Lees ook
6x dit kun je óók doen met (overtollig) speelgoed van je kind

 

4. Proeven

Over eten gesproken: een proeverij is altijd een schot in de roos en kan met één of meerdere kinderen worden gedaan. Zet plastic bordjes klaar, nummer ze en leg op elk bordje wat van de geselecteerde producten. Denk bijvoorbeeld aan mayonaise, ketchup, mosterd, peper, zout, pindakaas, kaneel, boter, yoghurt en slagroom. Blinddoek je kind(eren) met een theedoek en neem ze mee langs de bordjes. Degene die de meeste smaken herkent, is de winnaar.
 

5. Badkamer schilderen

We horen je denken: 'eh, sorry?!' Geen paniek: meng wat plakkaatverf met scheerschuim en je kinderen kunnen volledig losgaan op de muur van de badkamer. Na afloop spoel je er alles gewoon hup, met de douchekop af.
 

6. Spijkerpoepen

Zo'n oudje dat nooit gaat vervelen. En je hebt er bijna niets nodig voor dit leuke binnenspelletje. Zet een fles neer en bind vervolgens een koordje of een riem om de heup van je kind en de rest van het gezin. Ter hoogte van de billen hangt een touwtje met een spijker eraan. Doel van het spel is om de spijker in de fles te laten zakken. Tip: hoe jonger de kinderen zijn, hoe groter de hals van de fles moet zijn. Voor kinderen tot een jaar of vijf is een kleine emmer misschien wel de beste optie.
 

7. Slapende Leeuwen

Dit spel is vooral praktisch als je meer kinderen over de vloer hebt. Het is namelijk perfect om wat rust in de tent te krijgen. Hoe het werkt? Vertel je kinderen dat jullie allemaal leeuwen zijn die heel veel slaap nodig hebben. Ze moeten zo stil mogelijk blijven liggen en als ze ook maar íets bewegen, worden ze wakker en moeten ze jou helpen de andere leeuwen te bewaken. Probeer de 'leeuwen' aan het lachen te maken zodat stil blijven wel erg moeilijk wordt. Oh, aanraken en kietelen mag trouwens niet. Het kind dat het langst blijft 'slapen' wint.
 

8. Sokken sparen

Ook erg leuk (en handig, vooral voor jou). Maak een hoopje van de sokken die net uit de was komen en laat je kind steeds twee dezelfde pakken. Je kunt het nog een tikkeltje lastiger maken door er ook andere spullen tussen te leggen waar je er twee van hebt.

 

9. Subtropisch zwemparadijs

Tover jullie badkamer om tot subtropisch zwemparadijs. Trek allemaal je bikini of zwembroek aan, versier de boel, haal de duikbrillen, opblaasbandjes en speelgoed uit de kast, trakteer iedereen op een lekkere cocktail en klaar ben je. Want niet alle binnenspelletjes hoeven alleen leuk voor de kinderen te zijn, toch?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >