5x life hacks voor moeders van creatievelingen

05.07.2022 13:20
knutselen_zonder_troep

Heerlijk om met je kind te knutselen, kleien of verven, maar van de bende waarmee je achterblijft wordt niemand vrolijk. Met deze geniale life hacks is opruimen zo gepiept!

Kleipotjes carrousel

Klei: lekker kleurrijk en creatievelingen zijn er dol op, maar de klei bewaren kan een ware nachtmerrie zijn. Het droogt uit, gaat door elkaar en potjes of dekseltjes verdwijnen op miraculeuze wijze. Wij hebben de gouden tip voor je! Scoor een koffie-cup carrousel. Hier passen potjes Play Doh klei perfect in (check wel even het formaat van de carrousel). Zo ziet je klei-voorraad er altijd georganiseerd uit!

Verfpompjes

Stop verf in lege zeeppompjes. Maak een regenboog aan pompjes en je kinderen kunnen heerlijk zelf aan de slag, want ze hoeven jou niet meer om hulp te vragen als ze extra verf nodig hebben. Ook nog eens goed voor de fijne motoriek. Deze life hack gaat je daarnaast een hoop uitgedroogde verf besparen. Je kunt namelijk nooit meer vergeten de tube of het potje dicht te doen. Handig!

Cupcake-bakblik

Ook handig tijdens het verven: gebruik een cupcake-bakblik als schilderspalet. Zo lopen de kleurtjes niet door elkaar, want je kunt in elk vakje een ander kleurtje doen.

Glitterdrama

Zijn je kinderen niet zo zuinig met de glitter? Pak een kledingroller en je verzamelt in een paar keer rollen alle glitters van tafel, de vloer of hun kleding.

Overmatig lijmgebruik

Een potje lijm kan meerdere problemen opleveren: het gaatje zit dichtgeplakt, je kind kan er veel te veel van gebruiken of de lijm is opgedroogd. De oplossing is vrij simpel: pak een plastic afsluitbaar bakje, stop er een spons in en giet wat lijm over de spons. Je kinderen kunnen plaatjes, papiertjes of andere dingen die ze willen lijmen tegen de spons drukken, zodat er niet teveel lijm op komt. Klaar met lijmen? Doe het bakje dicht en bewaar ‘m voor de volgende keer.

Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:
*Goedkoper dan in de winkel
*Lees elke maand als eerst Kek Mama
*Gratis verzonden
Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.