5x handige (gratis) apps voor het bewerken van foto’s

10.01.2020 12:41
foto bewerken apps Beeld: Shutterstock

Heb je eindelijk tijd gevonden om dat fotoboek voor je kind te maken? Dan wil je natuurlijk wél dat die kiekjes er op en top in komen te staan. Met deze handige gratis apps tover je ze om in foto’s die eruit zien alsof ze door een pro zijn gemaakt.

PicsArt PhotoEditor

Kies uit de vele filters en honderden gereedschappen om je foto’s te bewerken. Ook leuk: de speciale Magische Effecten, waarbij je met één klik een regenboog, bloemen of ijspatroon over je foto zet.

Voor iOS: download hier
Voor Android: download hier

Adobe Photoshop Express

Denk je aan fotobewerken, dan denk je aan Photoshop. Installeer deze superhandige, gratis app van het bekende programma en je bewerkt je foto’s in een mum van tijd op je telefoon. Van uitsnijden tot contrast verhogen en ruis reduceren.

Voor iOS: download hier
Voor Android: download hier
 

Lees ook:
Door deze apps heb je nog jaren plezier van je vakantiefoto’s >

 

AirBrush

Even dat puistje wegwerken op je wang, of je ogen iets sprekender maken? Met de app van AirBrush kun je bij je selfies net even die kleine oneffenheden weghalen.

Voor iOS: download hier
Voor Android: download hier

 

Prisma

Op zoek naar een leuke twist voor je vakantiefoto’s? Gooi een filter over je kiekjes en maak er echte kunstwerkjes van.  Met de Prisma-app transformeer je je foto’s in de stijl van bijvoorbeeld Van Gogh of Picasso.

Voor iOS: download hier
Voor Android: download hier

 

AfterFocus

De naam zegt het al: scherpstellen doe je pas achteraf. Met de app kun je heel gemakkelijk verschillende diafragma’s instellen en de achtergrond bijvoorbeeld vervagen. Zo zien je foto’s eruit alsof ze door een echte pro zijn gemaakt.

Voor iOS: download hier
Voor Android: download hier

 

Meer handige apps (gratis en betaald) vind je hier.

Bron: Albelli

 

Nog meer creatieve tips?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >