In samenwerking met Kek Mama

5 voordelen van geitenmelk

20.03.2017 08:41
Beeld: Getty Beeld: Getty

Als je een keer wat anders wilt dan koemelk, moet je echt eens geitenmelk proberen. Zit boordevol vitamines en mineralen en ook kinderen vinden het razend lekker.

1. Licht verteerbaar

Geitenmelk staat bekend om de lichte verteerbaarheid. De eiwitten in geitenmelk worden relatief gemakkelijk door het lichaam afgebroken. Hierdoor worden voedingsstoffen goed opgenomen en is geitenmelk voor velen goed verdraagbaar.

 

2. Voedingstoffen

Geitenmelk is gezond en zit boordevol vitamines, mineralen en gezonde vetten. Bovendien bevat geitenmelk minder lactose dan koemelk.

 

3. Lekker mild

Allemaal leuk en aardig, maar smaakt het ook een beetje? Nou en of. Misschien moet je even wennen als je het voor het eerst proeft, maar geitenmelk heeft echt niet die sterke smaak die je soms proeft bij – bijvoorbeeld – een stuk geitenkaas. Integendeel: geitenmelk is hartstikke mild, zacht van smaak en heerlijk fris. Weet je in ieder geval zeker dat je kind het ook lekker vindt.

 

4. Goed alternatief

Geitenmelk is geen alternatief bij een medisch vastgestelde koemelkallergie (de kans op een allergische kruisreactie is zeer groot), maar kan dat wel zijn bij overgevoeligheid voor koemelk. Sommige volwassenen en kinderen hebben moeite met de vertering van koemelk, waardoor klachten kunnen ontstaan als (milde) eczeem, verstoppingen of juist diarree. Door de lichte verteerbaarheid kan geitenmelk voor deze groep een goed alternatief zijn dat ze wel kunnen verdragen.

 

5. Ook geschikt voor baby’s en peuters

Voor baby’s en peuters is er tegenwoordig ook opvolg- en peutermelk op basis van geitenmelk verkrijgbaar. Omdat het verteringstelsel van je kind de eerste jaren volop in ontwikkeling is, kan de lichte verteerbaarheid van geitenmelk een extra groot voordeel zijn. Kabrita opvolgmelk en peutermelk combineren de natuurlijke voordelen van geitenmelk met zorgvuldig geselecteerde ingrediënten. Hierdoor ontstaat een milde voeding die een goede basis biedt voor de groei en ontwikkeling van je kind.