In samenwerking met Kek Mama

5 swingende dansstijlen voor je kind

06.10.2016 05:51

Of je kind nou van stoere rapmuziek of zomerse salsa houdt: er is niets fijner dan de radio aan te doen en het op een dansen te zetten. Daarom hebben we de vijf leukste dansstijlen op ‘n rij gezet. Tip: van al dat dansen krijg je berehonger, dus denk er wel aan om een goede voeding als basis te hebben.  

1. Breakdance

Breakdance bestond eind jaren zeventig in Amerika en is nog steeds hartstikke hip. De dans bestaat uit een paar belangrijke bewegingen, waaronder de top rock (waar je staand moet dansen), het footwork (op je hurken dansen) en freezes. Houdt je kind van wedstrijden? Komt goed uit: battles zijn het namelijk helemaal in de breakdancewereld. Als je kind een keer wilt zien hoe dat breakdancen er in het echt aan toegaat, moeten jullie zeker naar Den Bosch. Daar vindt op 6 november namelijk Flow Fever plaats, een evenement waarbij breakdancebattles worden gehouden én waar je kind ook workshops kan volgen. Klik hier voor meer info.

 

2. Stijldansen

De Engelse wals, quickstep, tango, slowfox en de Weense Wals: stijldansen ziet er sowieso chic uit. In het hele land zijn dansscholen waar je les kunt krijgen. Heeft je kind het stijldansen al in de vingers? Ga dan vooral naar het Generation Discover Festival in Den Haag van 1 tot en met 5 oktober. Het wordt georganiseerd door Shell en er is een kinetische dansvloer, waarmee je – juist ja, door te dansen – energie opwekt.

 

Ook Chantal is dol op dansen. Bekijk het filmpje hieronder!

 

3. Streetdance

Niets moet en alles mag bij streetdance, want strikte regels of danspasjes zijn er niet. Streetdance is dan ook niet op een dansschool uitgevonden, maar gewoon op straat. Benieuwd hoe professionals dat streetdance aanpakken? Neem een kijkje op het NK Streetdance op 18 juni 2017. Klik hier voor meer informatie.

 

4. Salsa

Van salsa krijg je een instant zomergevoel. Dansen is toch een stuk leuker als het kan op vrolijke muziek van zangers als Enrique Iglesias. De dansstijl komt uit Cuba – daar dansen ze de hele dag door, gewoon op straat – maar is wereldwijd bekend. En ook de kinderen (allebei nog geen zeven jaar oud) in de video hieronder kunnen er wat van. Kijk zelf maar.

 

5. Ballet

Draaien, springen, pirouettes maken: ballet is misschien wel de meest klassieke dans die er is. Als je kind ook op ballet wil, kun je terecht bij talloze balletscholen in Nederland. En ga samen eens naar een voorstelling van het Scapino Ballet Rotterdam. Adembenemend. 

 

Film en win

Heeft jouw kind onlangs ook een stoere activiteit gedaan? Upload nu een filmpje op campina.nl/actievedag en maak kans op je eigen GoPro.

 

De basis voor een actieve dag

Groeien, sporten, school, maar ook stoere buitenactiviteiten vragen veel energie van kinderen en hun ouders. Voor een gezond en actief leven zijn een gevarieerde voeding en leefstijl belangrijk. Elke dag een variatie aan voedingsmiddelen zoals groente, fruit, graanproducten, vlees en zuivel, levert alle benodigde voedingsstoffen. Maar wist je dat bijna 1 op de 3 schoolgaande kinderen in Nederland een tekort heeft aan vitamine D* en 10% te weinig ijzer binnenkrijgt**? Ook 35% van de vrouwen tussen de 19 en 50 jaar heeft een groot risico op ijzertekort***.

 

Campina ‘Actieve dag’

Daarom is er nu Campina ‘Actieve dag’ voor het hele gezin, dat is halfvolle melkdrank verrijkt met éxtra vitamine D en ijzer. Eén glas Campina Actieve dag (200ml) levert 80% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D en 17% van de dagelijkse ijzerbehoefte. 

Kijk voor meer info op campina.nl/actievedag.

*Bron: Erasmus Medisch Centrum. ** Bron: Voedingscentrum. ***Bron: Gezondheidsraad.