Promotie

Of je kind nou van stoere rapmuziek of zomerse salsa houdt: er is niets fijner dan de radio aan te doen en het op een dansen te zetten. Daarom hebben we de vijf leukste dansstijlen op ‘n rij gezet. Tip: van al dat dansen krijg je berehonger, dus denk er wel aan om een goede voeding als basis te hebben.  

1. Breakdance

Breakdance bestond eind jaren zeventig in Amerika en is nog steeds hartstikke hip. De dans bestaat uit een paar belangrijke bewegingen, waaronder de top rock (waar je staand moet dansen), het footwork (op je hurken dansen) en freezes. Houdt je kind van wedstrijden? Komt goed uit: battles zijn het namelijk helemaal in de breakdancewereld. Als je kind een keer wilt zien hoe dat breakdancen er in het echt aan toegaat, moeten jullie zeker naar Den Bosch. Daar vindt op 6 november namelijk Flow Fever plaats, een evenement waarbij breakdancebattles worden gehouden én waar je kind ook workshops kan volgen. Klik hier voor meer info.

 

2. Stijldansen

De Engelse wals, quickstep, tango, slowfox en de Weense Wals: stijldansen ziet er sowieso chic uit. In het hele land zijn dansscholen waar je les kunt krijgen. Heeft je kind het stijldansen al in de vingers? Ga dan vooral naar het Generation Discover Festival in Den Haag van 1 tot en met 5 oktober. Het wordt georganiseerd door Shell en er is een kinetische dansvloer, waarmee je – juist ja, door te dansen – energie opwekt.

 

Ook Chantal is dol op dansen. Bekijk het filmpje hieronder!

 

3. Streetdance

Niets moet en alles mag bij streetdance, want strikte regels of danspasjes zijn er niet. Streetdance is dan ook niet op een dansschool uitgevonden, maar gewoon op straat. Benieuwd hoe professionals dat streetdance aanpakken? Neem een kijkje op het NK Streetdance op 18 juni 2017. Klik hier voor meer informatie.

 

4. Salsa

Van salsa krijg je een instant zomergevoel. Dansen is toch een stuk leuker als het kan op vrolijke muziek van zangers als Enrique Iglesias. De dansstijl komt uit Cuba – daar dansen ze de hele dag door, gewoon op straat – maar is wereldwijd bekend. En ook de kinderen (allebei nog geen zeven jaar oud) in de video hieronder kunnen er wat van. Kijk zelf maar.

 

5. Ballet

Draaien, springen, pirouettes maken: ballet is misschien wel de meest klassieke dans die er is. Als je kind ook op ballet wil, kun je terecht bij talloze balletscholen in Nederland. En ga samen eens naar een voorstelling van het Scapino Ballet Rotterdam. Adembenemend. 

 

Film en win

Heeft jouw kind onlangs ook een stoere activiteit gedaan? Upload nu een filmpje op campina.nl/actievedag en maak kans op je eigen GoPro.

 

De basis voor een actieve dag

Groeien, sporten, school, maar ook stoere buitenactiviteiten vragen veel energie van kinderen en hun ouders. Voor een gezond en actief leven zijn een gevarieerde voeding en leefstijl belangrijk. Elke dag een variatie aan voedingsmiddelen zoals groente, fruit, graanproducten, vlees en zuivel, levert alle benodigde voedingsstoffen. Maar wist je dat bijna 1 op de 3 schoolgaande kinderen in Nederland een tekort heeft aan vitamine D* en 10% te weinig ijzer binnenkrijgt**? Ook 35% van de vrouwen tussen de 19 en 50 jaar heeft een groot risico op ijzertekort***.

 

Campina ‘Actieve dag’

Daarom is er nu Campina ‘Actieve dag’ voor het hele gezin, dat is halfvolle melkdrank verrijkt met éxtra vitamine D en ijzer. Eén glas Campina Actieve dag (200ml) levert 80% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid vitamine D en 17% van de dagelijkse ijzerbehoefte. 

Kijk voor meer info op campina.nl/actievedag.

*Bron: Erasmus Medisch Centrum. ** Bron: Voedingscentrum. ***Bron: Gezondheidsraad.

 

11 dingen ouders begrijpen

Nooit meer rustig kunnen zitten, kauwgom in het haar van je kind of snotresten verstopt in huis: er zijn een hoop dingen die je alleen begrijpt als je kinderen hebt. Zoals die in dit lijstje.

Dat je hier het liefst de schaar in zou zetten


Dat dit iets heel gewoons is


En dat ze elkaar ermee slaan, ook


Dat je nu flink in de problemen zit


En dit een goede nachtrust is


Schijnt best gezond te zijn, dat staan


Lees ook
9x het bewijs dat alle kinderen een klein duiveltje in zich hebben >


Je vrije dag


Dat ze zich, ondanks al dat dure speelgoed, vermaken met een lege doos


'Ik zeg het niet nog een keer'


Het had erger kunnen zijn...


Oke, tijd voor een grondige schoonmaak


Bron: Buzzfeed


 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

meningokokkenziekte
Beeld: Unsplash

Het is de nachtmerrie van iedere ouder: dat je kind getroffen wordt door meningokokkenziekte. Zo herken je deze gevaarlijke infectieziekte.

Praktisch iedere ouder weet van het bestaan van meningokokkenziekte, maar lang niet iedereen herkent de symptomen, zo blijkt uit onderzoek in opdracht van farmaceut GSK. En dat is een slechte zaak, want meningokokkenziekte kan hersenvliesontsteking en bloedvergiftiging veroorzaken. De cijfers zijn schokkend: de ziekte kan binnen 24 tot 48 uur dodelijk zijn. En helaas is de infectie niet altijd goed te behandelen in het ziekenhuis.

 

De symptomen herkennen

Wat cijfers uit het onderzoek op een rijtje: 71% van de ondervraagden weet (ongeveer) wat meningokokkenziekte is en hiervan weet het merendeel ook dat dit een ernstige infectieziekte is die hersenvliesontsteking kan veroorzaken. De symptomen die door ouders herkend worden, zijn ‘plotselinge hoge koorts’ (64%) en ‘typische huiduitslag op het lichaam (met kleine rode vlekjes)’ (41%).

 

Lees ook:
KIND: Bezorgde moeder Doortje: 'Als mijn zoon bleek ziet, begint mijn hart te bonzen' >

 

Ook hierop letten

Maar er zijn nog meer kenmerken van deze infectieziekte die minder bekend zijn. Van andere symptomen zoals zware hoofdpijn, overgeven, overgevoeligheid voor licht of geluid, of bij baby’s een uitpuilende fontanel, is minder dan een derde van de ouders op de hoogte. Let ook op sufheid, een stijve nek (vooral als je het hoofdje naar voren buigt) of ‘luierpijn’ bij baby’s: een kind begint dan te huilen als je bij het verschonen de benen optilt.

 

#AllMeningitisMatters

In april was het Wereld Meningitis Dag met het thema #AllMeningitisMatters. Hersenvliesontsteking of meningitis is een ontsteking van de hersenvliezen. De ontsteking kan worden veroorzaakt door infectie met virussen, bacteriën of andere micro-organismen. Meningitis treft wereldwijd meer dan 2,8 miljoen mensen per jaar. In Nederland komt de ziekte gelukkig weinig voor.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >