In samenwerking met Kek Mama

4x waarom dít leerzame speelgoed te gek is voor jouw kind

04.08.2022 10:02

Uren speelplezier is natuurlijk nooit weg. Zeker niet in de – altijd erg lange – zomervakantie. En waarom niet direct leerzaam? Deze superleuke spellen zijn ideaal voor de ontwikkeling van je kind. Je kunt het gezellig samen spelen en je kind kan er ook zelf mee aan de slag. Heb jij even je handen vrij voor je welverdiende cappuccino.

1. Vormen en kleuren (2-4 jaar)

Handig: dit leuke en eenvoudige spel leert je kind om geometrische vormen en vier hoofdkleuren te herkennen. Met de voorgevormde spelkaarten en 16 felgekleurde vormpjes kan je kind op verschillende manieren spelen en de vormpjes op de kaarten te laten passen. Vrij spelen met de vormpjes is ook leuk voor je kind, omdat je er van alles mee kan maken, wat je maar kan bedenken.

2. Tijd voor een spannende quiz (4-6 jaar)

Deze ‘Clementoni interactieve quiz junior’ leert jouw kind logische verbanden leggen, tegenstellingen, dieren, vormen en kleuren, cijfers en hoeveelheden herkennen. De zes kaarten met geweldige illustraties zijn zelfs opgedeeld in twaalf spelactiviteiten. Dus je kind kan er lekker veel mee aan de slag. Samen of alleen. Ook beschikt het spel over pennetjes waar je het goede antwoord mee verbindt. Extra spannend: bij elk goed antwoord brandt het lampje.

3. De kleuterschool in een doos (3-6 jaar)

Een complete set educatieve spellen die passen bij activiteiten van de kleuterschool en groep 1 en 2 van de basisschool. Door middel van te gekke spelletjes leer je cijfers en letters. Om het leren nog leuker te maken en de creativiteit te stimuleren bevat de set van Clementoni ook niet-toxische en afwasbare vingerverf en een heleboel stiften om je kind lekker aan te moedigen om te tekenen. Bevat activiteiten die bedoeld zijn om de handvaardigheden, het logisch en cijfermatig inzicht en de taalvaardigheid te stimuleren. En vooral om veel plezier te beleven.

4. Voelbare cijfers (3-6 jaar)

Gewoon lekker overal aanzitten: dit spel helpt je kind cijfers te herkennen volgens de Montessori-leermethode. Het bevat kaarten met heuse voelbare cijfers: een speciale ruwe afwerking om de vorm door middel van aanraken te onthouden. Daarnaast stimuleert het spel het numerieke denken door getallen te koppelen aan de kaartjes met aantallen en de fiches bij even en oneven getallen. Zo leert je kind eerst de vorm van de cijfers op de tast te herkennen en ontwikkelt dan het vermogen om ze te koppelen aan de kaartjes met aantallen en de fiches. Voel maar!

Spelen en leren tegelijk

 Clementoni is een bedrijf met meer dan 50 jaar ervaring, opgericht door Mario Clementoni in 1963. Een merk dat synoniem staat voor creativiteit, passie en aandacht voor kwaliteit. Je vindt er de leukste kinderspelletjes en babyspeelgoed, die ook nog eens super leerzaam zijn en helpen bij de ontwikkeling. Meer weten? Ga naar: Clementoni.com

Clementoni heeft een breed assortiment aan educatieve en interactieve spellen vanaf 2+, bekijk en shop hier.