In samenwerking met Kek Mama

3x speelgoedtips als je kind gek is op knutselen én gamen

28.05.2018 08:25
speelgoedtips-knutselen-en-gamen

Speelt je kind graag op een spelcomputer, maar fröbelt het net zo lief een kartonnen auto in elkaar? Combineer gewoon het beste van twee werelden: leuk en nog leerzaam ook.


Fotoalbum maken

Heb je nog tig vakantiefoto’s op je laptop staan en kom je er maar niet aan toe de boel netjes te sorteren? Ha, dan heb je een goeie aan jouw knutselgrage kind, want die kan in no-time een paar digitale fotoalbums in elkaar fröbelen. Op internet vind je talloze fotoprogramma’s waarbij je het album naderhand ook kunt laten afdrukken, maar je kind kan ook gewoon lekker z’n gang gaan in een digitaal fotoprogramma – en de boel zelf vormgeven en opkalefateren met bijschriften, afbeeldingen en gekke plaatjes.  Jij blij en je kind ook, want die heeft weer een paar uur lol.

 

Maak je eigen poppenkastvoorstelling

Verzamel oude sokken, knutsel samen met je kind wat poppen en een leuk decor in elkaar, schrijf een script en film de boel met een smartphone. Vervolgens kan je kind supermakkelijk (vaak gewoon via een programma op je telefoon, maar er zijn ook veel apps die deze optie aanbieden) de beelden bewerken, er een muziekje onder plakken of effecten toevoegen. Wil je echt uitpakken? Dan kunnen jullie na afloop een premiere organiseren voor de hele familie. 

 

Nintendo Labo

Van een piano, huis, hengel, motor en modelauto tot een robot: met Nintendo Labo knutselt je kind z'n eigen Toy-Con-creaties die middels het Nintendo Switch-systeem (een draagbaar systeem waarmee je overal en met iedereen games kunt spelen) tot leven komen. Zo maakt je kind een lied, wint een race of vangt een vis met een ontwerp dat-ie helemaal zelf heeft gemaakt. En het leuke: met stickers, een likje verf of zelfgemaakte onderdelen kun je de knutselwerken ook nog versieren.

 

Elk Nintendo Labo-pakket wordt geleverd met software waarmee kinderen op allerlei manieren met de Toy-Con-creaties kunnen spelen. Zo is het mogelijk om met de motor te racen op de circuits uit de grand prix-stand, maar mag je ook zelf een baan ontwerpen. Met het robotpakket kan je kind het vernietigen van de stad even laten voor wat het is en uitdagingen aangaan waarmee hij nieuwe vaardigheden voor z'n robot vrijspeelt. Liever eerst oefenen? In de stand ‘ontdekken' test je de boel uit zonder dat het punten kost. 

 

Goed, wij kunnen je wel vertellen hoe alles werkt, maar nog fijner is om het met eigen ogen te zien. Bekijk daarom onderstaande video.

 

In de winkels krijg je meer informatie over de beschikbaarheid van dit product. Om Nintendo Labo te gebruiken heb je een Nintendo Switch-systeem nodig.