20 prachtige babynamen met een herfsttintje

21.09.2023 12:57
buitenspeelgoed_herfst

Het regent, het regent… en jij zoekt nog een babynaam? Denk eens aan de herfst. Dit knusse seizoen is vandaag begonnen en al die aankomende warme kleuren roepen een schat aan inspiratie op.

1. Amber

De naam Amber, zoals de kleur van de amberkleurige bladeren die de bomen sieren tijdens dit seizoen. Een tijdloze naam die zowel elegant als eigentijds is.

2. Aurora

Aurora, afgeleid van het Noorderlicht, brengt de betoverende gloed van de herfsthemel tot leven. Deze naam straalt schoonheid en magie uit.

3. Woud

Woud is een naam die direct doet denken aan de dichte bossen bedekt met bladeren in herfstkleuren. Het is een naam die staat voor natuurlijke schoonheid en mysterie.

4. Hazel

Hazel, afkomstig van de hazelnootboom, is een naam die warmte en vriendelijkheid uitstraalt. Het is een populaire keuze voor meisjesnamen en wordt geassocieerd met de rijke tinten van de herfst.

5. Orion

Orion is een sterke en stoere naam, geïnspireerd door het herfststerrenbeeld Orion. Het vertegenwoordigt de pracht van de nachtelijke hemel tijdens dit seizoen.

6. Elara

Elara, genoemd naar een van de manen van Jupiter, heeft een mystieke aantrekkingskracht. Het roept beelden op van de donkere nachten van de herfst, versierd met fonkelende sterren.

7. Jasmijn

Hoewel jasmijnbloemen vooral geassocieerd worden met de lente, herinnert deze naam ons aan de warme en bedwelmende geuren die nog steeds aanwezig zijn in de herfstlucht.

8. Oker

Oker is een gewaagde en onderscheidende naam, geïnspireerd door de diepe okerkleurige bladeren die de herfstlandschappen sieren. Het is een naam die zeker opvalt.

9. Linde

Linde, afgeleid van de lindeboom, is een naam die verbonden is met vrede en sereniteit. Het is een tijdloze keuze met een natuurlijke charme.

10. Iris

De irisbloem, met zijn diepe paarse kleur, bloeit nog steeds in de herfsttuinen. Deze naam straalt elegantie en verfijning uit.

11. Ceder

Ceder, afkomstig van de cederboom, is een naam die kracht en standvastigheid symboliseert. Het herinnert ons aan de stevige stammen van bomen in de herfst.

12. Marigold

Marigold, of goudsbloem, bloeit in warme herfstkleuren en is een naam die vreugde en levendigheid uitdrukt.

13. Talia

Talia is een naam die “bloeiend” betekent en herinnert ons aan de laatste bloemen die in de herfsttuinen bloeien voordat de winter invalt.

14. Jasper

Jasper is een stoere naam die doet denken aan de warme herfstkleuren van rode en bruine jaspisstenen. Het is een naam met een sterke uitstraling.

15. Amberlyn

Amberlyn combineert de warmte van Amber met de elegantie van Lyn en creëert zo een unieke en betoverende meisjesnaam.

Lees meer –
De keuze is reuze: 40x de mooiste Scandinavische babynamen >

16. Rowan

Rowan, afgeleid van de lijsterbesboom, is een naam die staat voor bescherming en mystiek. Het is een naam die zowel voor jongens als meisjes geschikt is.

17. Saffier

Saffier is een kostbare edelsteen die doet denken aan de diepe blauwe luchten van de herfst. Het is een naam die luxe en schoonheid uitstraalt.

18. Ivy

Ivy, of klimop, is een plant die de herfsttuinen met zijn groene bladeren versiert. Deze naam straalt frisheid en vitaliteit uit.

19. Oakley

Oakley, afgeleid van de eik, is een stoere naam die doet denken aan de kracht en stabiliteit van eikenbomen in de herfst.

20. Willow

Het prachtige Willow betekent ‘wilg’. Er zijn weinig kinderen in Nederland die zo heten, dus perfect voor als je een naam zoekt die je niet vaak hoort.

Bron: Mama Magazine