kinderen naar vader scheiding
Beeld: Unsplash

Alles went, zelfs een omgangsregeling voor je kinderen. Toch draait Jorinde’s maag zich elke keer nog om, wanneer ze haar zonen monter met een volle rugzak de deur uit ziet wandelen. Gevolgd door een stortvloed aan gedachten. 

Zoals:

 1. Yes, de afstandsbediening het hele weekend voor mij! En de Sonos! Doei, Teen Wolf en Spongebob! En goddank éven geen Ronnie Flex, Broederliefde en dat hyperirritante ‘Kind van de duivel’. Wie heeft dat eigenlijk bedacht, dat happy hardcore weer hot and happening moet zijn?!
   
 2. God wat is het stil. En wat zijn die kamers leeg. Als ik hun deuren dicht trek, valt het misschien minder op.
   
 3. Gelukkig heb ik de hond nog.
   
 4. En wijn.
   
 5. Wat produceren die kinderen eigenlijk een bergen was. En afwas. Drie dagen zonder hen bespaart me toch zeker drie vaatwasblokjes en twee wasbeurten. Een vuilniszak aan lege verpakkingen. O, en minimaal een hele wc-rol per dag.
   
 6. Getver, ik mis ze nu al. Hoe ze altijd maar om me heen huppelen. Die armpjes om mijn nek, wel honderd keer per dag. Het eindeloze gekwebbel. Het stoeien op mijn bed. Ik geloof dat ik zelfs het geruzie mis, en het duizendzevenenveertig keer “mama” op een dag.
   
 7. Oké, niet overdrijven.
   
 8. Maar ik mis dus wel een kwart van hun levens. De eerste drumles. Die stomme opmerking van de juf, waarover ze even willen kletsen. Vriendjes die ik niet ken omdat ze die alleen bij hun vader zien. Een stiefmoeder in hun leven die ze welterusten kust, in het bed dat ik ooit voor ze kocht.
   
 9. Nou ja, het had natuurlijk ook anders gekund. Dat hun vader helemaal geen rol meer zou spelen in hun leven. En dat ze dan hadden moeten opgroeien zonder hem. En ik alles écht helemaal alleen moest doen. Wat soms best aantrekkelijk klinkt, maar in de realiteit vast stukken minder praktisch is – om het maar niet over die tere kinderzieltjes te hebben.
   
 10. Zal ik de muur achter de bank een andere kleur schilderen? Ik kan al die vrije tijd nu net zo goed maar nuttig besteden.
   
 11. Je bent geen betere moeder als je je kind elke dag van de week binnen een straal van een paar meter om je heen hebt. Herhaal: je bent geen betere moeder als je je kind elke dag van de week binnen een straal van een paar meter om je heen hebt. En kom op: als ik nog steeds getrouwd fulltime buitenshuis zou werken, in plaats van lekker single in mijn eigen kantoor aan huis, zou ik ze misschien wel nog minder zien.
   
 12. Joepie, uitslapen!
   
 13. Ach, kijk nou hoe zoet: een speelgoedpistooltje in mijn bed. Zie je, zo zijn ze er altijd nog een beetje.
   
 14. Als ze mij maar niet missen. Zal ik ze appen? Nee, dan gaan ze me natuurlijk juíst missen. Ze hebben vast nog geen seconde aan me gedacht.
   
 15. Loslaten. Ik moet loslaten. Ze hebben het daar óók fijn. Hun vader kan ze ook best troosten na een nachtmerrie. Of bij een kapotte knie.
   
 16. Wat loop ik nou te janken. Ze zitten hemelsbreed tweeduizend meter verderop.
   
 17. Ik kán natuurlijk gaan stappen vanavond.
   
 18. Of daten…
   
 19. Of – hé, The Voice Kids is op tv! Even kijken, kunnen we er na het weekend gezellig over nakletsen. Eten we de popcorn toch lekker gewoon dan op.
   
 20. Nog drie nachtjes. Dan zijn ze er weer.

 

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

knutselen-halloween-decoraties

Enthousiast gaf je jouw adres op voor de Halloweenroute van school, maar nu het bijna zover is kom je erachter dat je nog niet één pompoen ter decoratie hebt uitgehold. En omdat je het themafeest natuurlijk niet wilt afdoen als iets onbenulligs, hebben wij wat knutseltips voor je.

Zo heb je én originele versiering, en een leuke knutselmiddag met je kind.

 

Pompoen uithollen: zo doe je dat

 

En een spook knutselen...

Gewoon wat rolletjes wit karton aan elkaar rijgen, de bovenkant met touw vastknopen, een paar ogen en een mond erop en klaar ben je. 

 

Nog leuker dan snoep meegeven

 

Of ga voor deze zakjes

 

Lees ook
'En toen vond ik het winnende lot tussen de knutsels'  >

 

Knip een paar vellen in één keer - ben je ook zo klaar

 

Wat je allemaal wel niet kan met een beetje crêpepapier en lijm...

Ps: ook prima te gebruiken met Sint-Maarten.

 

Heftig, maar daar is het Halloween voor...

 

Als ze zich nu geen ongeluk schrikken?

 

Zo simpel kan het dus zijn...

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >
leuke binnenspelletjes voor kinderen

Je hebt geen zin om je huispak uit te trekken, je bent moe of regen komt met bakken uit de lucht - er zijn genoeg redenen te bedenken om lekker binnen te blijven. Maar dan moet je je kind natuurlijk ook nog zien te paaien. Daarom: 9 leuke binnenspelletjes voor kinderen.

1. Kranten meppen

Tip vooraf: leg je kleuter eerst uit dat-ie alleen tijdens het spel met een krant mag slaan. (Om te voorkomen hij na het weekend met een krant op z'n klasgenoten in staat te meppen - onze redacteur praat uit ervaring). Enfin: het spelletje is oersimpel. Het hele gezin zit in een kring en in het midden staat de mepper. Die begint door een naam te roepen. Diegene moet zo snel mogelijk een andere naam roepen. Als de mepper je een mep geeft vóórdat je een andere naam hebt gezegd, ben je af.
 

2. Een enorme tekening maken

Het enige wat je nodig hebt: een rol behang en stiften, potloden of verf. Rol het behang uit door de hele woonkamer en maak samen een eindeloze tekening. Of ga erop liggen en laat jezelf omtrekken, ook lachen.
 

3. Koken

Ja, zo simpel kan het zijn. En 't is niet alleen leuk, ook nog enorm leerzaam. Bak samen met je kind een lekkere taart en vertel over de ingrediënten of maak een gezond avondmaal. Zoek van te voren samen een recept uit, zodat je je kind bij de hele reutemeuteut betrekt. Zijn jullie klaar? Nodig opa en oma uit, benoem ze tot jury en je maakt er ook nog een kleine wedstrijd van.
 

Lees ook
6x dit kun je óók doen met (overtollig) speelgoed van je kind

 

4. Proeven

Over eten gesproken: een proeverij is altijd een schot in de roos en kan met één of meerdere kinderen worden gedaan. Zet plastic bordjes klaar, nummer ze en leg op elk bordje wat van de geselecteerde producten. Denk bijvoorbeeld aan mayonaise, ketchup, mosterd, peper, zout, pindakaas, kaneel, boter, yoghurt en slagroom. Blinddoek je kind(eren) met een theedoek en neem ze mee langs de bordjes. Degene die de meeste smaken herkent, is de winnaar.
 

5. Badkamer schilderen

We horen je denken: 'eh, sorry?!' Geen paniek: meng wat plakkaatverf met scheerschuim en je kinderen kunnen volledig losgaan op de muur van de badkamer. Na afloop spoel je er alles gewoon hup, met de douchekop af.
 

6. Spijkerpoepen

Zo'n oudje dat nooit gaat vervelen. En je hebt er bijna niets nodig voor dit leuke binnenspelletje. Zet een fles neer en bind vervolgens een koordje of een riem om de heup van je kind en de rest van het gezin. Ter hoogte van de billen hangt een touwtje met een spijker eraan. Doel van het spel is om de spijker in de fles te laten zakken. Tip: hoe jonger de kinderen zijn, hoe groter de hals van de fles moet zijn. Voor kinderen tot een jaar of vijf is een kleine emmer misschien wel de beste optie.
 

7. Slapende Leeuwen

Dit spel is vooral praktisch als je meer kinderen over de vloer hebt. Het is namelijk perfect om wat rust in de tent te krijgen. Hoe het werkt? Vertel je kinderen dat jullie allemaal leeuwen zijn die heel veel slaap nodig hebben. Ze moeten zo stil mogelijk blijven liggen en als ze ook maar íets bewegen, worden ze wakker en moeten ze jou helpen de andere leeuwen te bewaken. Probeer de 'leeuwen' aan het lachen te maken zodat stil blijven wel erg moeilijk wordt. Oh, aanraken en kietelen mag trouwens niet. Het kind dat het langst blijft 'slapen' wint.
 

8. Sokken sparen

Ook erg leuk (en handig, vooral voor jou). Maak een hoopje van de sokken die net uit de was komen en laat je kind steeds twee dezelfde pakken. Je kunt het nog een tikkeltje lastiger maken door er ook andere spullen tussen te leggen waar je er twee van hebt.

 

9. Subtropisch zwemparadijs

Tover jullie badkamer om tot subtropisch zwemparadijs. Trek allemaal je bikini of zwembroek aan, versier de boel, haal de duikbrillen, opblaasbandjes en speelgoed uit de kast, trakteer iedereen op een lekkere cocktail en klaar ben je. Want niet alle binnenspelletjes hoeven alleen leuk voor de kinderen te zijn, toch?

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >