In samenwerking met Kek Mama

Lekker in je vel zitten? Zó doe je dat volgens Miljuschka Witzenhausen

04.02.2021 09:00

‘Meer genieten en me minder laten leiden door dingen die er niet toe doen’, dat is Miljuschka Witzenhausen van plan. Als presentatrice, culinair expert, tv-kok en bovenal moeder van twee kinderen heeft ze het altijd druk. Haar focus ligt op relaxed en vrolijk opstaan, veel tijd doorbrengen met de kinderen en gezonde gewoontes. Zó zorgt zij ervoor dat ze lekker in haar vel zit.

Mooi zoals je bent

Miljuschka is de absolute queen of body positivity. Ze pleit ervoor van jezelf te houden, je bent mooi zoals je bent. “Mijn advies: ga elke ochtend voor de spiegel staan en zeg tegen jezelf ‘heerlijk lijf, je mag er zijn!’ Daarnaast moet je het heersende ideaalbeeld loslaten. Bedenk je waar jíj je goed bij voelt. Voor de een is dat 58 kilo, voor mij is dat tussen de 70 en 75 kilo. Dan is mijn lichaam goed gereedschap om te kunnen spelen met mijn kinderen, mijn man lief te hebben en te koken in de keuken. Dus trek deze lente gewoon die bikini aan en own it.” Miljuschka is ambassadeur van WW (voorheen Weight Watchers). Een perfecte match, want ook WW streeft naar gezond zijn én lekker in je vel zitten.

Hydrateren maar

Voldoende drinken is goed voor je huid, je hele lichaam, voor alles. Voor de goede orde: we hebben het hier over water. Als je daar voldoende van drinkt, voel je je ‘meer gevuld’ en grijp je wellicht minder snel naar een ongezonde snack. Miljuschka: “Daarom vul ik elke dag een grote literfles met water die op móet. Als ik zin heb in iets anders dan water, maak ik verse gember-citroen thee. Supergezond en nog lekker ook.”

In beweging

Ben je niet het type dat dagelijks rennend kilometers maakt? Of met gewichten staat te sjouwen? Maak je niet druk, beweging kun je op allerlei manier integreren in je leven. Potje voetballen met de kinderen, tuinieren of de zolder opruimen, het doet er allemaal toe. Miljuschka spaart in de mijnWW+®-app Fitpoints om te zien hoeveel beweging ze op een dag krijgt.“Sinds ik meer rust in mijn leven heb gevonden, sport ik meer. Dan leg ik mijn telefoon weg en doe een uurtje krachttraining. Daarnaast houd ik van wandelen en zwemmen. En ik blijf natuurlijk in beweging doordat ik achter de kinderen aanren, opruim en regelmatig een wandeling maak.”

Plan eetmomenten in

“Ik ben een echte emo-eter en daar wil ik vat op krijgen. Als ik niet de tijd neem om te plannen wanneer ga eten, grijp ik in de haast toch eerder naar ongezonde dingen. Een goede voorbereiding en mijn eetdagboek bijhouden is voor mij echt key. In de mijnWW+®-app kun je gemakkelijk bijhouden wat je op een dag eet. Zo kun je ook vooruitplannen wat je eet en word je je bewust van je eetpatroon.”

Weet wat je eet

“Eten is de leidraad in mijn leven, maar dat doe ik wel bewust. Daarom check ik voordat ik begin met koken, met de WW+-app hoeveel punten een gerecht is. Dan kan ik zo nodig nog bijsturen. Als ik boodschappen doe, gebruik ik vaak de barcodescanner in de app. Die geeft per product het aantal SmartPoints aan. Ik schrik me vaak de rambam vanwege de hoeveelheid punten. Miljuschka maakt overigens niet alleen zelf handig gebruik van de mijnWW+®-app, als ambassadeur deelt ze ook haar ervaringen, tips en recepten.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >