Kun je je haar beter ’s ochtends of ’s avonds wassen?

12.04.2021 13:41
verliefd op de juf van kind verboden terrein Beeld: Getty Images

Het blijft een eeuwig dillema: op welk tijdstip kan je nou het beste je haren wassen? Waar de ene vrouw het fijn vindt op de dag te beginnen met een frisse coupe, kan de andere vrouw heerlijk genieten van een wasbeurt in de avond. 

Geen paniek: na het lezen van dit artikel heb je eindelijk antwoord op deze grote vraag. Wij hebben namelijk het hele web afgespeurd, op zoek naar het juiste advies. En dat hebben we gevonden! Zeg maar alvast gedag tegen je bad hair day, want jouw frisse coupe zit vanaf nu altijd goed in model. 

Dag, bad hair day

Dus: wat is nou eigenlijk het beste voor je haar? Volgens experts hangt dit volledig af van het haartype dat je hebt. Vrouwen met dun, snel vet wordend haar kunnen hun haren het beste in de ochtend wassen. Zo voorkom je dat je vers gewassen haardos weer vet wordt tijdens het slapen. Maar voor vrouwen met krullend of dik haar is een wasbeurt in de avond het beste. Op deze manier geef je je haren meer tijd om rustig te drogen en hoef je het in de ochtend alleen nog maar even in model te brengen. Ben je niet gezegend met een bos krullen? Geen probleem. Was je haren voor het slapengaan en je zal wakker worden met wat meer volume en beachy waves. Makkelijk, toch?