In samenwerking met Kek Mama

Getest: Beeldbabyfoons

08.12.2015 10:33

(In samenwerking met bol.com)

Kek Mama’s chef redactie Mariëtte Middelbeek (moeder van Casper, 1, en zwanger van de tweede) test allerlei handige babyproducten, verkrijgbaar bij bol.com. Deze keer: beeldbabyfoons.

1. Luvion essential babyfoon met camera

Ooit schaften wij een idioot dure babyfoon aan, waarmee je de baby altijd via een app kon

zien, al zat je in Congo en hij op de Noordpool. Het werkte niet en we verruilden we het ding voor eentje met zo min mogelijk functies. De Luvion blijkt gelukkig eenvoudiger op te starten: hij werkt binnen twee minuten.

Ook in gebruik is deze babyfoon erg makkelijk. Het nachtzicht is top, je kunt ook kleine bewegingen goed zien (fijn als je, zoals ik, soms bang bent dat je kind niet meer ademt). Daarbij is het scherm groot én kun je inzoomen. Handig zijn de extra’s, zoals liedjes, een thermometer en een food timer (vooral fijn bij kleine baby’s. Casper heeft zo’n timer inmiddels van nature.)

Deze babyfoon kost €139. Het is veel geld, maar naar mijn mening is ie het waard.

De Luvion essential babyfoon met camera is als beste getest door Kek mama. Ga naar bol.com/kekmama en krijg 20% korting op deze babyfoon.*

2. Philips Avent SCD603/00

De Quick Start-guide van deze babyfoon telt slechts vier kleine paginaatjes en halverwege
pagina twee werkt de babyfoon al.

De Philips Avent SCD603/00 functioneert als een zonnetje en het bereik is oké. De camera is prima, maar het is jammer dat het scherm zo klein is en je niet kunt inzoomen. Ook de verschillende alarmpjes (die je niet kunt uitschakelen zonder het volume op nul te zetten) hoeven van mij niet zo (de eerste nacht word ik om 2 uur gewekt door een low battery-piepje, de tweede nacht door een alarm waarvan ik nog steeds niet weet waarvoor het dient). De babyfoon heeft een mooi en zacht nachtlampje, maar geen thermometer voor de babykamer. De muziekjes van de Philips Avent zijn dan wel weer by far de beste van de drie.

Deze babyfoon kost €174,99. Ik vind hem prijzig voor wat hij kan.

3. Alecto video baby monitor DVM-190

De Alecto video babyfoon werk binnen 3 minuten. Ik vind het enorm handig dat je de

babyfoon op afstand kunt draaien, aangezien Casper niet van mening is dat je perse met je hoofd aan het hoofdeinde moet slapen. Het beeld overdag is prima, maar nachtzicht is niet fantastisch. De terugspreekfunctie en thermometer werken naar behoren, de slaapliedjes zijn nogal blikkerig. Het bereik is op zich goed, maar 100% storingsvrij – zoals aangekondigd op de verpakking – is het niet.

Deze babyfoon kost  €179. De babyfoon werkt naar behoren,maar duur is hij wel voor wat je krijgt.

*De korting is geldig van 5 december 2015 t/m 5 januari 2016. Kortingscode: BOLBABYFOONTEST15. Deze korting is alleen toepasbaar op het ‘best geteste’ artikel uit deze test en niet inwisselbaar voor geld of coupons. De korting geldt niet op aanbod van externe bol.com verkopers. De genoemde prijzen zijn adviesprijzen.