Moeders delen hun unieke bespaartips voor 2024: ‘Ik koop alles op woensdag’

29.01.2024 16:23
besparingstips 2024 Bron: Pexels

Het jaar is alweer een maand oud. Grote kans dat jouw gezonde voornemens alweer het raam zijn uitgevlogen, maar het is nooit te laat om (weer) te beginnen. Dus wil je graag wat besparen in 2024? Dan hebben wij een aantal gouden tips voor je.

Het leven is al duur genoeg, zeker wanneer je kinderen hebt. Daarom verzamelde Buzzfeed besparingstips van ouders, die te goed zijn om je te onthouden.

Besparingstips voor 2024

Sommige van deze tips lijken ons goud waard, zeker even proberen dus!

Ontvolgen

“Kijk kritisch naar wie en wat je volgt op social media. Ik heb veel influencers ontvolgd die te veel consumeerden. Ik volg graag degenen die je leren hoe je in je eigen kast kan shoppen.”

Wie wat bewaart…

“Ik bewaar een zak met ‘voedselresten’ in de vriezer: uienschillen, toppen van groenten, wortelschillen, venkelstompjes, stengels, enzovoorts. Ik gooi alle kruiden erin die niet meer lang goed zijn. Als de zak vol is, maak ik bouillon met overgebleven botten (meestal kip, maar eend en kalkoen werken ook goed) en alles uit de zak met voedselresten.”

Laat of nooit?

“Vraag jezelf ALTIJD af: Kan ik dit later kopen? Ik merk dat het uitstellen van aankopen het aantal impulsaankopen aanzienlijk vermindert. Bovendien helpt het me om beter te zoeken naar dat ene item dat het probleem daadwerkelijk oplost, in plaats van een berg troep aan te schaffen waar ik uiteindelijk niets aan heb.”

Lees ook – Besparen met een groot gezin, dit is hoe de gezinnen uit Een Huis Vol dat doen

Handige harry

“Ik heb geleerd bijna elk huishoudelijk apparaat te repareren. YouTube is een redder in nood en heeft me letterlijk duizenden euro’s bespaard. Oven, airco, vaatwasser, oven, wasmachine en droger: ik heb ze allemaal gerepareerd.”

Gezond én lekker

“Leer groenten goed en lekker bereiden. Dat is veel goedkoper dan de hele tijd vlees eten.”

Bye bye papier

“Besteed een paar euro in de kringloopwinkel en koop wat washandjes of vodden om gemorste vloeistoffen op te ruimen, je mond af te vegen, wat dan ook. Stop met het kopen van keukenpapier. Ik heb op dit moment honderden, zo niet duizenden euro’s bespaard door letterlijk gewoon over te stappen naar textiel. Je kunt ook gewoon wat oude T-shirts of handdoeken die je hebt in stukken knippen. Beter voor het milieu en beter voor je portemonnee.”

Hergebruiken is leuk

“Geniet echt van het hergebruiken van wat je hebt. Dat is een bevredigend alternatief voor zowel recreatief winkelen als voor het kopen van spullen in het algemeen.”

Alleen op woensdag

“Ik heb een systeem waarbij ik alleen op woensdag dingen koop. Voor absolute noodgevallen (meestal gerelateerd aan mijn kind) maak ik een uitzondering. Maar boodschappen, benzine en zelfs Amazon doe ik allemaal op een woensdag Als ik denk dat ik iets nodig heb of iets wil, wacht ik tot de volgende woensdag en tegen die tijd heb ik het meestal niet meer nodig of wil ik het niet meer.’

In de glossy Kek Mama lees je de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts €29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.