Dit zou je in 2024 minimaal verdienen als het moederschap een betaalde baan was

02.02.2024 15:13
moederschap betaald minumum loon Bron: Unsplash

Je krijgt er zoveel voor terug, zeggen ze… Maar als het op geld aankomt, zorgen kinderen er alleen maar voor dat het sneller je portemonnee uitvliegt. Zo oneerlijk. Daarom zocht Kek Mama even voor je uit hoeveel je eigenlijk zou moeten krijgen voor deze 24/7 job.

Natuurlijk, we zorgen met veel liefde voor ze en het geluk dat we voelen als we een onverwachtse knuffel of een natte zoen krijgen is niet in geld uit te drukken, maar soms voelt het moederschap toch als de zwaarste onbetaalde baan die er bestaat.

Zoveel zou je betaald krijgen als het moederschap een betaalde baan was

Bovendien is het een baan die nooit stopt. In het weekend draait de molen gewoon door en zelfs ’s nachts dien je ieder moment beschikbaar te zijn om te assisteren bij watersnoodrampen en andere ongemakken. Dus moeders, om jullie allemaal even een blijk van waardering te geven. Dit zou je eigenlijk moeten verdienen als het moederschap een betaalde baan was.

Het minimum bruto uurloon voor 2024 is in Nederland 13,27 euro per uur voor iedereen ouder dan 21. We gaan voor het gemak uit van 6 uur slaap per 24 uur (En ja, dat is luxe, dat weten we). Dat betekent dat je als moeder 18 uur per dag aan het “werk” bent. En dat zou je eigenlijk dus 238,86 euro per dag opleveren!

Wanneer je dit doorrekent naar een maandloon kom je uit op bruto zo’n 7166 tot 7405 euro per maand. Kijk, daar komen we ons bed wél voor uit.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.