Bobbi: ‘Die merkzonnebril van 350 euro had ik beter kunnen laten liggen’

11.04.2024 06:05

Welkom bij Budget Babbels, waar moeders wekelijks hun (huishoud)boekje open doen over hun inkomsten, uitgaven en money tips. Deze keer Bobbi, moeder van Xavi (2).

Wie: Bobbi (31)
Baan: Recruiter
Inkomsten: 3250 euro per maand

Doorgewinterde koopjesjager

In de wereld van koopjesjagen en financiële wijsheid heeft Bobbi haar eigen route uitgestippeld. Als een ervaren speurneus weet ze precies waar ze moet zijn om de beste deals te scoren. Van het digitaal ronddwalen in de virtuele supermarktgangpaden tot het struinen langs kraampjes op de lokale markt – Bobbi heeft het allemaal onder de knie.

Maar zelfs de meest doorgewinterde koopjesjagers maken wel eens een misstap, zo bekent Bobbi. “Ik herinner me nog die keer dat ik impulsief een Gucci-zonnebril kocht voor 350 euro. Het stond hoog op mijn verlanglijstje en ik dacht ‘waarom ook niet?’. Achteraf gezien had ik misschien een even leuke, maar goedkopere zonnebril kunnen vinden.”

Wijze lessen

Naast haar passie voor koopjesjagen, heeft Bobbi ook een belangrijke financiële les geleerd van haar ouders: altijd een eigen vangnet hebben, hoe goed je relatie ook is. “Het is een les die ik graag doorgeef aan mijn zoon,” zegt ze vastberaden.

Bobbi spaart standaard 50 euro per maand voor haar zoon, plus wat ze die maand overhoudt. “Het is een routine die me geruststelde, wetende dat ik zo iets kan sparen voor de toekomst van mijn zoon.” Normaal gesproken was dit rond de 250 euro per maar, maar sinds de recente scheiding en bijbehorende verhuizing is alles anders.

Lees ook – Sophie: ‘We sparen maandelijks 300 euro voor onze dochter’

Financiële uitdagingen

De nieuwe situatie bracht niet alleen een nieuw huis met zich mee, maar ook een heleboel onverwachte kosten en financiële uitdagingen. “Elke euro wordt zorgvuldig overwogen, vooral na alle onverwachte kosten die bij de verhuizing kwamen kijken,” deelt Bobbi. Ze blijft vastberaden om een stabiele toekomst voor haar gezin te bouwen, hoe hobbelig de weg soms ook mag zijn.

En terwijl Bobbi zich settelt in haar nieuwe huis, begint ze langzaam maar zeker haar spaargewoonten weer op te pakken. “Maar voor nu blijft mijn focus op mijn zoon en het zorgen voor een comfortabele thuisomgeving voor hem,” besluit ze met een glimlach.

De ultieme droom

Bobbi was niet altijd zo wijs. “Terugkijkend op het verleden, moet ik toegeven dat ik vroeger wel eens van een gokje hield in het casino. Dan praat ik over minimaal zeven jaar geleden”, voegt ze er lachend aan toe, maar daar heeft ze van geleerd.

Op dit moment werkt Bobbi aan meerdere spaardoelen. “Ik wil vooral een goede buffer opbouwen voor mijn zoon, maar als ik naar mijn eigen wensen kijk… Er staat een splinternieuwe, dikke auto op het verlanglijstje. De ultieme droom? Nog een keer verhuizen naar een nog grotere, ‘echte’ gezinswoning.”

Ook meedoen aan deze rubriek? Stuur een mail naar redactie@kekmama.nl.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.