Marijn Frank is zo iemand van wie je een goed humeur krijgt. Als je haar in Keuringsdienst van Waarde monter een nietsvermoedende fabriekswoordvoerder telefonisch hoort doorzagen over mensenhaar in supermarktbrood of wormen in dadels. Als ze in haar documentaire 'Vleesverlangen' wegdroomt bij een charmante chef-kok die een ribstuk met zout inwrijft. En dat is precies de reden waarom het zo fijn is om naar haar programma's te kijken.

In haar nieuwe documentaire Vleesverlangen probeert Marijn Frank van haar vleesverslaving af te komen. Door middel van stage te lopen bij een koeienslachterij en een bezoek te brengen aan 100.000 plofkippen, neemt Marijn je mee in de wereld van vlees. Door een biefstuk recht in de ogen te kijken, hoopt ze een gezondere relatie op te bouwen met het vlees dat op haar bord ligt.

Emotionele tour

Terwijl ze dapper langs de slachtlijn vordert, vindt ze antwoorden op haar vragen bij onder andere vleesfokkers en -kwekers. En het blijkt nog een hele emotionele, soms komisch-erotische tour te worden. Gelukkig wordt Marijn bijgestaan door een psycholoog. Kijken? Vanavond om 21:00 op NPO3.

Marijn Frank stond met een prachtig interview in Kek Mama 4. Lezen? Klik hier.

 

Billendoekjes? Check. Kolfspullen? Check. Zwemluiers? Check. Saar Koningsberger gaat op vakantie. Daar heeft ze enorm veel zin in, maar het is ook spannend. Want hoe ga je voor het eerst vliegen met een baby?

 

vader redt dochter toneel

Als zijn dochter tijdens haar allereerste balletopvoering van de zenuwen niet meer weet wat ze moet doen, grijpt vader Daniel in:

 
'Ik liep het podium op met onze jongste op de arm', vertelt Daniel. 'Ik ging naast mijn dochter staan in hoop dat ze meer zelfvertrouwen kreeg. Ik vertelde haar dat ik van haar hield en dat ze een geweldige danseres is. Ik vroeg haar of ze samen met papa wilde dansen en ze knikte, dus ik dacht: ik doe met haar mee.' Wat ons betreft verdient deze vader een dikke pluim.
 
 
 
 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >