Beeld: Shutterstock
Beeld: Shutterstock

Sint is op de terugweg naar Spanje, dus het mag weer: heerlijk meezingen met foute kerstklassiekers. Wij zetten de leukste voor je op een rij.

Last Christmas

Van Ariana Grande tot Taylor Swift: inmiddels bestaan er heel wat varianten op Last Christmas. Maar die van Wham! blijft toch de enige echte. Enige nadeel: hij blijft de rest van het jaar in je hoofd zitten.

 

Santa Claus is coming to town

Ook dit nummer wordt ten gehore gebracht door velen, maar één van onze favorieten is toch wel Michael Bublé. Oké, de rest van het jaar hoor je niet veel van 'm, maar zodra de kerstboom wordt opgetuigd schalt-ie uit alle speakers.
 

All I want for Christmas

Tja, wat kunnen we hier over zeggen? Waarschijnlijk de meest gedraaide plaat met kerst: Mariah Carey, zingend en huppelend in de sneeuw, in haar felrode pakje.

 

Lees ook:
Bekijk het maar met je kerst >

 

Do they know it's Christmas

In 1984 uitgebracht door verschillende artiesten, om geld in te zamelen voor de bestrijding van een acute hongersnood in Ethiopië. Little did they know dat het ruim dertig jaar later nog steeds een kersthit zou zijn. 

 

Baby please come home

Cher mag natuurlijk niet in dit rijtje met foute artiesten eh... platen ontbreken. Luister en zing mee met Baby Please Come Home.  

 

Driving home for Christmas

Je zal de beste man niet herkennen, maar deze plaat van Chris Rea komt in december nog bijna elk uur voorbij op de radio. 

 

Thank God It's Christmas

Queen staat haast ieder jaar op nr. 1 in de Top 2000 met Bohemian Rhapsody, maar ook Thank God It's Christmas moét je deze maand even draaien.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Vergeet die drukke tuincentra en maak gewoon zelf een kerststukje. Saai of ingewikkeld? Nee hoor, check deze kerststukjes maar eens, die je zo in elkaar zet. 

Kerststukje in een glas

 
Pak je grootste vaas uit de kast, koop wat mooie takken en dennenappels en leg een bolletje touw klaar. Toegegeven, het is een klusje om de boel bij elkaar te binden, maar daarna heb je wél iets moois op tafel staan.
 

Kerstletter

zelf kerststukjes maken

Ook leuk, deze kerstletters. Koop een paar kartonnen 3D-letters, oase en wat kerstgroen en je kunt al aan de slag. Je knipt de letters hol - zodat je ze kunt vullen met groene takken - en versiert ze daarna met kleine kerstballen. Voor een feestelijk resultaat hang je er lampjes omheen. Check hier hoe je stap voor stap te werk gaat.

 

 

Lees ook:
Dit zijn de leukste (en foutste) kerstliedjes >

 

Groen op een dennenappel

zelf kerststukjes maken

Voor dit kerststukje heb je niet veel nodig: een paar grote dennenappels en verschillende soorten kerstgroen, kleine kerstballen, een paar bolletjes katoen of andere versiersels en een lijmpistool. De dames van Christmaholic leggen je hier uit hoe je het maakt. 

 

Kerststuk op hout

zelf kerststukjes maken

Nog een variant op het old-school kerststukje: een creatie op hout. Op deze site lees je hoe je te werk moet gaan. Als basis begin je met een houten (serveer)plank, een stuk oase, lint, mos en kaarsen en daarna kun je je fantasie natuurlijk lekker de vrije loop laten gaan.

 

Kerstbol

zelf kerststukjes maken

Ben je toevallig in de buurt van een hobbywinkel, sneak dan even naar binnen om piepschuim bollen te kopen. Daar kun je namelijk deze kerstbol-stukjes mee maken. 

 

Traditie 

Heb je geen tijd om iets nieuws uit te proberen? Geen punt. Het traditionele kerststukje zoals we 'm allemaal kennen, blijft minstens zo leuk om naar te kijken. En je hebt 'm zo gemaakt met een paar benodigdheden zoals oase en kerstversiering op een ijzerdraadje. Check de video hoe 't ook alweer moest.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

 

Terwijl Saar Koningsberger vorige week in de ring stond voor het programma Boxing Stars, werd haar dochter Scottie (9 maanden) opgenomen in het ziekenhuis vanwege een hardnekkig virus. Ondertussen zijn ze gelukkig weer thuis, maar in haar nieuwste vlog deelt de presentatrice intieme beelden van de ziekenhuisopname.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >