Zo tover je de tuin om tot biologisch speelparadijs voor de kids

08.06.2024 06:00
Bron: Sprinklr

Biologische planten zijn geweldig voor kinderen omdat ze zorgen voor gezondere, chemievrije voeding. Zo krijgen je kleintjes alle vitamines en mineralen zonder schadelijke pesticiden.

Bovendien leren kinderen al vroeg het belang van milieubescherming en duurzaamheid door in contact te komen met natuurlijke, gezonde producten.

Avonturentuintje

Jouw kleintje(s) alles bijbrengen over biologische planten? Dat kan! Met acht coole tuinplanten en een vragenkaart die je helpt om samen met je kids planten te ontdekken, tovert het Avonturentuintje van Sprinklr jullie tuin om tot een speelparadijs. De acht planten hebben verschillende texturen en vormen die jullie samen kunnen ontdekken. Hoe voelt slangenkruid? Glibbert sedum door je vingers? De bloem van een daglelie is net zo groot als een mandarijn! Durven jullie hem samen te proeven? En welke plant smaakt naar pizza? Rara, waar ruikt het blaadje van de dropplant naar?

Lees ook – 6 simpele stappen om met je kinderen een moestuin te beginnen

Magie van de seizoenen

De planten zijn nog klein en jong, en samen zie je ze groot worden. Zo kunnen jullie de magie van de seizoenen volgen: van het uitvouwen van nieuw blad in de lente, tot de bloei en zaadvorming, en uiteindelijk het afsterven in de winter om in de volgende lente weer tevoorschijn te komen. Het beste van alles? Deze planten zijn biologisch gekweekt, zonder chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Dat is niet alleen fijn voor de insecten, maar ook voor je kind.

Lees ook – Tuinieren met kinderen: 5 tips voor een mooie (en vruchtbare) moestuin

Vrolijke bezoekers

Over insecten gesproken… Bij elk Avonturentuintje krijg je een mooie kaart met uitgebreide ontdekkingstips per plant. En als kers op de taart ontvangt de toekomstige avontuurtuinder een miniboekje om de verschillende soorten bijen en vlinders die op bezoek komen te herkennen. Genoeg te ontdekken. Beginnen je groene vingers al te jeuken? Klik hier voor meer informatie.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.