Hoe het moederschap met kerst écht is? Deze moeder maakt het pijnlijk duidelijk in een TikTok-video

21.12.2023 11:48
Hoe het moederschap met kerst écht is? Deze moeder maakt het pijnlijk duidelijk in een TikTok-video

Het is de kerstperiode: the most wonderful time of the year. Voor iedereen behalve moeders, welteverstaan. Waarom dat zo is legt TikTokker Renee Reina haarfijn uit in een viral video.

En zo wordt het allemaal ineens pijnlijk duidelijk.

Het moederschap met kerst

“Wij zijn moeders: we creëren kerstvreugde voor de hele familie, maar niemand doet dat voor ons”, zo begint Renee haar video. Ze gaat nog even verder: “Wij zijn moeders, we bereiden alles voor kerst met de familie in ons eentje voor, om vervolgens de vraag te krijgen waarom we er zo moe uitzien.”

Bemoeienis van familieleden

“Wij zijn moeders, familieleden vragen ons waarom we onze kinderen niet gewoon lekker laten opblijven tijdens de kerstdagen, terwijl zij niet degenen zijn die vervolgens met de meltdowns moeten dealen en met ze op moeten blijven tot 5:00 uur ’s ochtends, dat zijn wij.” Ze vervolgt: “Wij zijn moeders, wij kunnen niet wachten tot tante Patty ons komt vertellen hoe zij haar kinderen in de tachtiger jaren opvoedde.”

Geen diepgaand gesprek, wel ongevraagd advies

“Wij zijn moeders, we kunnen niet wachten tot elke persoon die we kennen ons vraagt wat onze kinderen voor Kerstmis willen, omdat niemand zelf iets kan bedenken. Wij zijn moeders, we kunnen niet wachten om onze kinderen in bad te doen en naar bed te brengen, terwijl de rest van de familie het beneden gezellig heeft. Wij zijn moeders, we zien de hele familietijdens de feestdagen, maar zullen geen enkel diepgaand gesprek voeren. Wij zijn moeders en we horen graag alle ongevraagde adviezen die jullie voor ons hebben.”

Door onszelf ingepakte cadeaus

De boodschap van Renee is duidelijk: wij moeders hebben het maar zwaar te verduren tijdens kerst. Haar volgers doen ook nog een duit in het zakje. De meest hilarische reacties stromen binnen: “Wij zijn moeders, wij pakken cadeautjes voor onszelf in, zodat onze kinderen niet vragen waarom er geen cadeautjes voor ons onder de boom liggen.” En: “Wij zijn moeders, wij moeten ook cadeaus kopen voor de familie van onze partners, omdat ‘vrouwen daar nou eenmaal beter in zijn’.” Oef, pijnlijk, maar in veel gevallen waar! Een ding staat als een paal boven water: wij verdienen een heel groot kerstcadeau onder de boom. Ook als we die zelf moeten kopen.

@thereneereina Hi 👋🏻 we’re moms. #momcomedy #weremoms #trend #viral #motherhoodunplugged ♬ original sound – Renee Reina

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief