Positief of negatief: 5x snelle en betrouwbare zwangerschapstesten

23.03.2021 15:02
snelle en betrouwbare zwangerschapstesten Beeld: Shutterstock

Als je een kinderwens hebt, kun je natuurlijk niet wachten om een zwangerschapstest te doen. Met één van deze testen krijg je snel antwoord: is het over negen maanden tijd voor beschuit met muisjes?

Tip: het beste moment om te testen is als je menstruatie uitblijft. Dat is immers ook voor veel vrouwen het eerste teken dat ze mogelijk zwanger zouden kunnen zijn. Dit kan je natuurlijk al doen vanaf de eerste dag van je gemiste menstruatie, maar een paar dagen later geeft meer zekerheid. Als je de test ongeveer een week na je verwachte menstruatiedatum uitvoert, heb je 99% zekerheid over de uitslag.

 

In de ochtend

Wanneer je de test ook uitvoert, het is verstandig om dit sowieso in de ochtend te doen. Dat komt omdat het hCG-gehalte in je lichaam ’s ochtends het meest geconcentreerd is. Je hebt dus direct na het opstaan iets meer zekerheid, vooral als je toch een aantal dagen vóór je menstruatiedatum wilt testen. Let ook op de houdbaarheidsdatum: een oude test is niet te vertrouwen. Verder is het niet slim om heel veel te drinken voordat je gaat testen. Je urine wordt dan dunner en daardoor is het hCG-gehalte niet goed te meten. Dit voorkom je natuurlijk al door ’s ochtends te testen, als je nog niet veel gedronken hebt.

 

Clearblue Snelle Detectie

Met deze test heb je al binnen één minuut het antwoord: je bent zwanger, of niet. De uitslag lees je eenvoudig af op het staafje, waarvan het uiteinde van kleur verandert zodra je erover heen hebt geplast. Een plusteken is bingo, een minteken betekent dat je nog niet zwanger bent.
– Lees altijd de gebruiksaanwijzing goed door
– Verpakking bevat twee testen
– Het is mogelijk om de test op ieder gewenst moment van de dag uit te voeren

Bestel ‘m hier

 

Sensitest

Een extra vroege zwangerschapstest die je al kunt doen vanaf 6 dagen vóórdat je overtijd bent. Houd er wel rekening mee dat het hCG-hormoon (dat wordt aangemaakt als je zwanger bent) misschien nog niet voldoende in je lichaam aanwezig is, waardoor het kan zijn dat de test negatief is, terwijl je wel al zwanger bent. Er zitten meerdere tests in de verpakking; houd er dus één over, om te testen op de dag dat je overtijd bent: dan weet je het helemaal zeker.
– Wachttijd resultaat: 5 minuten
– Verpakt per 3 stuks
– Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing

Je koopt de extra vroege test hier

 

Lees ook:
Babyuitzet-checklist: dít heb je allemaal nodig >

 

Clearblue Digital

 

 

Geen gedoe met streepjes (zie je nou wel wat, of niet?) – deze test van Clearblue geeft heel duidelijk aan: Zwanger of Niet Zwanger. Wel zo handig, als je van de zenuwen met trillende handen op het toilet zit. Is de uitslag positief, dan zie je ook meteen hoeveel weken je al zwanger bent.
– Per twee verpakt
– Voor meer dan 99% nauwkeurig
– Binnen 3 minuten resultaat

Hier koop je ‘m

 

Dipstick

Deze test kun je vier dagen vóór je verwachte menstruatie doen en is verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden. Je vangt je urine op in een schoon en droog bakje, dompelt daar de dipstick in en na een aantal minuten is de uitslag af te lezen.
– Verpakking van 30 stuks
– Test 4 dagen voor de verwachte menstruatie
– Discreet en anonieme verzending

Bestel ze hier

 

Casette

Een cassette-test: ook hierbij vang je je urine op in een potje, waarna je het met een pipetje op een cassette aanbrengt. Een positief resultaat (twee streepjes) is al na één minuut af te lezen.
– Betrouwbaarheid van meer dan 99%
– Het is aan te bevelen om de urine eerst op te vangen in een schoon doosje of bakje
– Pipet is bij iedere test bijgesloten 

Je koopt ‘m hier

 

 

Op de hoogte blijven van leuke én handige weetjes tijdens je zwangerschap?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >