Zó herkenbaar: moeder legt de term ‘mom math’ uit in viral video

09.12.2023 12:00
Zó herkenbaar: moeder legt de term 'mom math' uit in viral video

Herinner je je nog de tijd waarin je bedacht dat je ergens heen wilde en je gewoon de deur uit liep? Ergens in een ver, ver verleden toen je nog geen kinderen had? Moeder Cara legt in een zeer herkenbare video uit hoeveel tijd het haar ’s ochtends kost om de deur uit te gaan en daar komt flink wat mom math aan te pas.

Mom math

“Laten we het even hebben over mom math”, zo begint Cara haar video. “Ik heb drie kinderen: een van 4, een van 2 en een van 2 maanden oud. Laten we zeggen dat we om 9 uur ergens moeten zijn.” Cara legt uit hoe ze berekent hoeveel voorbereidingstijd er nodig is om met drie kinderen de deur uit te gaan.

Mentale berekening

“Het is 15 minuten rijden, dus dan wil ik om 8:40 uur in de auto zitten. Iedereen in de auto krijgen kost 10 minuten, dus om 08:30 uur wil ik de deur uitgaan. Iedereen schoenen aantrekken duurt ook 10 minuten, dus daar beginnen we mee om 08:20 uur. Het ontbijt duurt altijd een eeuwigheid, dus daar kunnen we het beste om 7:15 uur mee beginnen”, legt Cara uit. “Dan hebben we hopelijk ook nog wat tijd voor het aankleden.”

De baby

Voor haar baby van 2 maanden oud maakt ze een aparte planning: “Als we om 08:20 uur beginnen met schoenen aantrekken, dan kan ik de baby het beste om 7:45 uur gaan voeden, zodat ze gevoed en blij de auto in kan.”

Hilarische reacties

Dit alles noemt Cara mom math. “Je bent altijd mentale rekensommen aan het maken als je ergens naartoe wil. Je moet rekening houden met dutjes, eten, plasjes: dat is mom math.” Op haar video komen ontzettend veel reacties van moeders die het herkenbaar vinden. “Als ik ergens om 9 uur moet zijn met alle kinderen, dan zeg ik het gewoon af”, reageert een moeder grappend. “Terwijl wij dit allemaal doen, wordt de vader om 8:45 uur wakker, om daarna een kwartier op het toilet te zitten”, grapt een ander.

Nog meer Kek Mama? Schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >