Kinderwens? Met deze ovulatietesten meet je je vruchtbare dagen

19.03.2021 11:52
ovulatietesten kinderwens Beeld: Getty Images

Je kunt aan je lichaam merken wanneer je precies ovuleert. Maar vind je dit lastig en heb je een kinderwens, dan kan een ovulatietest uitkomst bieden. Die laat je precies zien wat je vruchtbare dagen zijn.

Als je iedere maand rond dezelfde dag ongesteld bent, weet je bijna zeker op welke dag je eisprong plaatsvindt: twee weken ervoor.
Dit kan gepaard gaan met wat ovulatiepijn, maar dat is lang niet bij iedereen zo. Je zou het ook kunnen merken aan het veranderen van je afscheiding: die wordt wat dradiger op het moment dat je ovuleert.

Als je dit soort tekenen van je lichaam niet herkent, of als je een onregelmatige cyclus hebt, kan het lastig zijn om te bepalen wanneer precies je eisprong plaatsvindt. Terwijl juist dat moment heel belangrijk is als je een kinderwens hebt.

Een ovulatietest is een handig hulpmiddel om te bepalen wanneer je het meest vruchtbaar bent – en dus onder de lakens moet kruipen.
 

Lees ook:
Kun je de eisprong voelen? >

 

Wij zetten een aantal ovulatietesten voor je op een rij:

Testjezelf

Een zeer betrouwbare, zogeheten ‘cassette’ ovulatietest. Met een bijgeleverde pipet breng je wat urine aan op de cassette, waarna je snel het resultaat kunt aflezen.

– 22,5 x 11 cm
– Uitslag binnen 5 minuten
– Bewezen 100% gevoeligheid

Bestel de test hier

 

Runbio

Meet met deze test wanneer je vruchtbare dagen zijn, kom in actie en wie weet kun je een paar weken later meteen de bijgeleverde (gratis) zwangerschapstest gebruiken.

– Betrouwbare uitslag
– Eenvoudige vorm van testen
– Nederlandse gebruiksaanwijzing

Koop ‘m hier

 

Telano

Vang je urine op in een bakje, dompel deze dipstick erin en na een klein kwartiertje is het resultaat af te lezen van het venster. Bovendien zitten er dertig stuks in de verpakking, dus je hebt meteen een voorraadje in huis.

– 99% nauwkeurig
– Gemakkelijk in gebruik
– Breed absorberend gedeelte

Koop ‘m hier

 

Lees ook:
Kind uit de kroeg: ‘Tegen de datum van mijn eisprong ging ik bewust op stap’ > 

 

Clearblue

Doet-ie het, of niet? Die twijfel heb je bij deze fijne test van Clearblue niet. Het knipperende teststaaf-symbool geeft namelijk heel handig aan of de test werkt.

– 20 testen
– Digitaal scherm
– Resultaat weergave via smileys

Bestel de test hier

 

Sensitest

Heel simpel: met twee streepjes zit je in je vruchtbare periode, bij één streepje niet. Ook krijg je bij deze test een gratis ovulatiekalender waarmee je je kansen op het vinden van je vruchtbare dagen vergroot.

– Resultaat binnen 5 minuten
– Dipstick-test
– 12 stuks

Koop ‘m hier

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >